Gooise Meren - aanwijzen halteplaatsen schoolbusjes op de Beeklaan nabij de Lange Heul in Bussum

Logo Gooise Meren

VB 2-17-17

Gemeente Gooise Meren

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

Sinds schooljaar 2016-2017 is Elan-primair gevestigd in het gebouw Breeduit op de Lange Heul in Bussum. Elan Primair is een school voor speciaal onderwijs in het Gooi voor leerlingen met een autisme spectrum stoornis. De school heeft een regiofunctie en veel kinderen worden met schoolbusjes naar school gebracht.

 Doelstelling verkeersbesluit

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het beschermen van weggebruikers en passagiers;

het in stand houden van de weg

en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

Overwegingen

Kinderen worden met schoolbusjes naar school gebracht. Ook worden kinderen door ouders zelf gebracht.

Voor de veiligheid is het wenselijk dat de busjes dicht bij de entree stoppen om de kinderen in en uit te laten stappen.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws en het Bussums Nieuws.

 

BESLUIT

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om

 

  • 1.

    Op de Beeklaan in Bussum, nabij de Lange Heul, vier parkeerplaatsen aan te wijzen als halteplaats voor de schoolbusjes. De plaatsen worden gebruikt van maandag tot en met vrijdag van 8.15 uur tot 15 uur

  • 2.

    Dit aan te gegeven door het plaatsen van bord E8 uit bijlage 1 van het RVV 1990 met een onderbord met daarop de dagen en tijden. 

    TekeningOp de tekening met tekeningnummer VKB-2017-17 tekening staat de bebording weergegeven.

     

    Bussum, 3 april 2017

     

    namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

      

    Dhr. I. Keuning

    Afdelingshoofd BORG

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven