Vastgestelde bestemmingsplannen

Logo Binnenmaas

Het college van Binnenmaas maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Binnenmaas op 30 maart 2017 de volgende bestemmingsplannen heeft vastgesteld:

  • 1.

    Oud-Heinenoordseweg 2 Heinenoord (NL.IMRO.0585.BPHNDOHEINENOORDW2-VG01)

  • 2.

    Roodenburg Vermaatstraat ‘s-Gravendeel (NL.IMRO.0585.BPSGDROODENBURGVST-VG01)

  • 3.

    Boonsweg 7–9–11 in Heinenoord (NL.IMRO.0585.BPHNBW7911-VG01)

 

Het bestemmingsplan ‘Roodenburg Vermaatstraat ’s-Gravendeel’ is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Dit betreft het laten vervallen van de mogelijkheid tot het binnenplans afwijken met 10% t.b.v. de goothoogte. De overige bestemmingsplannen zijn ongewijzigd vastgesteld.

 

Besluit hogere grenswaarden geluid

Het college van Binnenmaas heeft op 24 januari 2017 overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) voor de te bouwen woningen voor de kavels aan de Oud-Heinenoordseweg 2 in Heinenoord hogere waarden vastgesteld als gevolg van het wegverkeerslawaai en het industrielawaai. De hoogst toelaatbare geluidsbelasting van 48 dB wordt hier overschreden.

 

Ter inzage

De vastgestelde bestemmingsplannen, de vaststellingsbesluiten, de bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarden liggen van 10 april 2017 tot en met 22 mei 2017 voor een ieder ter inzage bij balie Omgevingszaken in het gemeentehuis tijdens de openingstijden op afspraak. Ook zijn de bestemmingsplannen te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’ en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van de bestemmingsplannen en het besluit van het college tot het vaststellen van hogere grenswaarden kunnen belanghebbenden gedurende de hierboven genoemde inzagetermijn (beroepstermijn) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • 2.

    belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • 3.

    belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht (alleen van toepassing op het bestemmingsplan ‘Roodenburg Vermaatstraat ’s-Gravendeel’).

 

In werking treding

De vastgestelde bestemmingsplannen en het besluit hogere grenswaarden treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het betreffende bestemmingsplan of het besluit hogere grenswaarden in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Wanneer een belanghebbende beroep heeft ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening heeft ingediend, treedt het bestemmingsplan (en/of het besluit hogere grenswaarden) in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Maasdam, 07 april 2017

 

mr. R.P.B.M. Brekelmans mr. drs. A.J. Borgdorff

 

Naar boven