Verkeersbesluit Dussen, instellen parkeerverbodzone Vrijheidsplein, Wilhelminaplantsoen en Wilhelminastraat

Logo Werkendam

Kenmerk VB 17-8

 

Burgemeester en wethouders van Werkendam,

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het collegebesluit van 29 juni 2010, ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT:

  • Dat er veel kinderen gebruik maken deze wegen omdat de scholen er gevestigd zijn;

  • Dat geparkeerde auto’s buiten de aanwezige parkeervakken in het gebied vaak onveilige situaties veroorzaken;

  • Dat doorgang voor nood- en hulpdiensten en het overige verkeer wordt belemmerd indien er buiten de aanwezige parkeervakken wordt geparkeerd;

  • Dat gevaarlijke uitwijksituaties ontstaan indien er langs de weg buiten de vakken wordt geparkeerd;

  • Dat er voldoende parkeervoorzieningen rondom de voorgenoemde straten aanwezig zijn;

  • Dat om het parkeren buiten de vakken formeel tegen te gaan het nemen van een verkeersbesluit noodzakelijk is;

  • Dat door het instellen van een parkeerverbodzone enkel nog op de als zodanig aangeduide parkeervoorzieningen mag worden geparkeerd.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer is het gewenst om op het Vrijheidsplein, Wilhelminaplantsoen en Wilhelminastraat een parkeerverbodzone in te stellen waardoor men enkel nog in de aangewezen parkeervoorzieningen mag parkeren.

 

Overleg

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) over dit besluit overleg heeft plaatsgevonden met de betrokken korpschef, vertegenwoordigd door de heer H.G.M. (Harrie) Tuerlings, Senior Gebiedsgebonden Politie Verkeersadviseur Eenheden Hart van Brabant en de Baronie, van de politie Midden- en West-Brabant, wiens advies onder aan dit besluit is weergegeven;

Overeenkomstig artikel 25 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is voorts overleg gepleegd met de huisarts die gevestigd is aan het Vrijheidsplein, de scholen en kinderdagverblijf dat gebruik maakt van M.F.A. De Dussenaar.

Bekendmaking

De bekendmaking van de ter inzage legging van het ontwerp besluit met de daarop betrekking hebbende stukken en de mogelijkheid zienswijzen kenbaar te maken, werd op 6 april 2017 gepubliceerd in de Staatcourant en ligt vanaf 6 april 2017 ter inzage bij het Klantcontactcentrum op het gemeentehuis te Werkendam

Besluit

Op grond van vorenstaande overwegingen besluit ik:

  • 1.

    Tot het instellen van een parkeerverbodzone op het Vrijheidsplein, Wilhelminaplantsoen en Wilhelminastraat door middel van het plaatsen van het bord E01met zonale aanduiding en E1 met einde-zonale aanduiding conform bijlage 1 van het RVV 1990 (zie de bij dit besluit horende en als zodanig gekenmerkte tekening);

  • 2.

    Te bepalen, dat met het van kracht worden van dit besluit eerdere verkeersmaatregelen in het onderhavige verkeersgebied komen te vervallen indien die met dit besluit in strijd zijn dan wel hiermee niet in overeenstemming zijn;

  • 3.

    Te bepalen dat de bekendmaking van dit verkeersbesluit gebeurt door plaatsing van het besluit in de Staatscourant.

 

Werkendam, 4 april 2017

Namens burgemeester en wethouders van Werkendam,

J.H.P.M. van Schayk-van Dortmont,

medewerkster verkeer en vervoer

Mededelingen

Bezwaar

Ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht kan, binnen zes weken na datum van publicatie, een bezwaarschrift tegen dit besluit worden ingediend bij het College van burgemeester en wethouders van Werkendam, Postbus 16, 4250 DA Werkendam.

 

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten: naam en adres van indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht en de gronden van uw bezwaar. Wanneer u zich door een derde laat vertegenwoordigen, verzoeken wij u tevens te vermelden de naam, het volledige adres en het telefoonnummer van deze persoon.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Breda, sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 RA Breda. Een dergelijk verzoek dient vergezeld te gaan van een kopie van het bezwaarschrift. Voor het indienen van een dergelijk verzoek wordt een griffierecht geheven.

 

Naar boven