Ontwerpbesluiten nieuwbouw strandpaviljoen West aan Zee, Terschelling

Logo Terschelling

Ontvangen: 1 december 2016 aanvraag omgevingsvergunning (kenmerk:

2016-Fumo-19135, OLO-nummer 2682837)

Locatie: op het strand nabij de duinrand bij de strandovergang bij Paal 8, plaatselijk bekend als Badweg West 7 te West-Terschelling.

Betreft: nieuwbouw van een bestaand strandpaviljoen. De aanvraag ziet op de volgende activiteiten:

 

  • 1.

    Het bouwen van een bouwwerk;

  • 2.

    Het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan of beheersverordening;

  • 3.

    Handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden;

  • 4.

    Handelingen met gevolgen voor beschermde plant- en diersoorten.

 

Het college is voornemens de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. De raad is voornemens een verklaring van geen bedenking te verlenen ten behoeve van activiteit nr. 2 en heeft hiertoe op 28 februari 2017 een ontwerp vastgesteld. Gedeputeerde Staten van Fryslân zijn voornemens een verklaring van geen bedenkingen te verlenen voor handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden (activiteit nr. 3) en heeft hiertoe op 24 maart 2017 een ontwerp verleend. Daarbij geeft GS aan dat geen verbodsbepalingen van de Wet natuurbescherming in verband met beschermde soorten worden overtreden (activiteit nr. 4). 

 

Tegen de ontwerp-omgevingsvergunning van het college en tegen de ontwerp-verklaringen van geen bedenkingen van de gemeenteraad en gedeputeerde staten kan iedereen gedurende zes weken (van 7 april t/m 18 mei 2017) schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeente Terschelling, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, postbus 14, 8800 AA, West-Terschelling.

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken zijn in te zien in de inforuimte op het gemeentehuis (Burgemeester van Heusdenweg 10A te West-Terschelling) en digitaal beschikbaar op ttp://www.ruimtelijkeplannen.nl/ (identificatiecode NL.IMRO.0093.OV201619135-ON01).  Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor inlichtingen kunt u contact opnemen met team Juridische Zaken via tel. 0562-446244.

 

Naar boven