Bekendmaking woensdag 5april 2017

Logo Capelle aan den IJssel

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ’s-Gravenweg-West

Bestemmingsplanidentificatienummer NL.IMRO.0502.BP16sGravenwegWest-4001

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.8, lid 1 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 27 maart 2017 het bestemmingsplan “’s-Gravenweg-West” met planidentificatiecode NL.IMRO.0502.BP16sGravenwegWest-4001, gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad besloten om voor het bestemmingsplan “’s-Gravenweg-West” geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplangebied ’s-Gravenweg-West

Het bestemmingsplangebied ’s-Gravenweg-West wordt begrensd door:

  • de Ringvaart (noord);

  • de grens gemeente Rotterdam (west);

  • de Abram van Rijckvorselweg (zuid);

  • het plangebied Oeverrijk en ’s-Gravenweg 190 (oost).

Aanleiding

De Wet ruimtelijke ordening verplicht gemeenten bestemmingsplannen iedere tien jaar te vernieuwen en aan te passen. Het bestemmingsplan ’s-Gravenweg-West 2006 is daarom geactualiseerd.

In het nieuwe bestemmingsplan is ook een gedeelte van het bestemmingsplan Schollebos e.o. geactualiseerd. Het gaat dan om het perceel ’s-Gravenpark 2 en het voormalige Tennispark.

Zakelijke inhoud

Het vastgestelde bestemmingsplan is een actualisatie van het bestemmingsplan ’s-Gravenweg-West 2006 waarbij de actuele functionele en ruimtelijke situatie in het licht van de huidige wet- en regelgeving is vastgelegd. In de planregels van dit vastgestelde bestemmingsplan zijn bijvoorbeeld het bed and breakfastbeleid en het beeldkwaliteitsplan ’s-Gravenweggebied opgenomen.

Een belangrijke regeling in dit vastgestelde bestemmingsplan is de introductie van diverse gebiedsaanduidingen op de verbeelding om de bestaande kwaliteiten van het gebied te behouden en daar waar mogelijk te versterken. Voorbeelden van deze kwaliteiten zijn het slagenlandschap-slotenpatroon, het ruimtelijk profiel van de ‘s-Gravenweg en de onbebouwde kavels.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Voor informatie over de bij de vaststelling door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit van 27 maart 2017.

Inzien van het vastgestelde bestemmingsplan

Vanaf donderdag 6 april tot en met woensdag 17 mei 2017 zijn het bestemmingsplan “ ’s-Gravenweg-West”, de daarbij behorende stukken en het raadsbesluit beschikbaar en raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken gedurende genoemde termijn ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis, Rivierweg 111, alhier. Het informatiecentrum is van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “ ’s-Gravenweg-West” bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Binnen genoemde termijn kunnen belanghebbenden ook tegen het besluit van de gemeenteraad om geen exploitatieplan vast te stellen beroep bij de Afdeling instellen.

Tegen de door de gemeenteraad vastgestelde wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder binnen de hiervoor genoemde termijn ook beroep bij de Afdeling instellen.

Ook kan aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen: Adressering: Raad van State, t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Om dit verzoek in te kunnen dienen, moet er een beroepschrift bij de Afdeling zijn ingediend.

Het beroepschrift moet naast uw handtekening de volgende gegevens bevatten:

  • -

    uw naam en adres;

  • -

    een dagtekening;

  • -

    een omschrijving van het bestreden besluit;

  • -

    de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Voor het indienen van een beroepschrift/een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan “ ’s-Gravenweg-West” treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Mee r informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw C. van Hemert, afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer 14010 of via e-mail c.van.hemert@capelleaandenijssel.nl

Naar boven