VOORBEREIDINGSBESLUIT DeWieken Noord, AMERSFOORT

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken ingevolge artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:42 Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 4 april 2017 heeft besloten:

  • 1.

    Een voorbereidingsbesluit voor De Wieken Noord vast te stellen.

  • 2.

    In het voorbereidingsbesluit onder 1. te bepalen dat het op grond van artikel 3.7, lid 4 Wet ruimtelijke ordening verboden is om het gebruik van gronden en/of bouwwerken binnen het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt te wijzigen;

  • 3.

    In het voorbereidingsbesluit onder 1. te bepalen dat het verbod als bedoeld onder 2. niet geldt voor het gebruik dat is toegestaan op grond van een verleende omgevingsvergunning met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onderdeel a sub 1, 2 en 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo);

  • 4.

    In het voorbereidingsbesluit onder 1. te bepalen dat burgemeester en wethouders bij een omgevingsvergunning kunnen afwijken van het bepaalde onder 2. indien het gebruik van gronden en/of bouwwerken niet strijdig is met het voor het gebied van het voorbereidingsbesluit geldende bestemmingsplan (De Wieken-Vinkenhoef 2002) en de voorgenomen wijziging van het gebruik niet strijdig is met het, zodra dit als ontwerp ter inzage is gelegd, in voorbereiding zijnde bestemmingsplan voor De Wieken-Noord;

  • 5.

    In het voorbereidingsbesluit onder 1. te bepalen, dat burgemeester en wethouders bij omgevingsvergunning kunnen afwijken van het bepaalde in punt 2 voor het tijdelijk gebruiken van leegstaande panden voor een niet met de omgeving conflicterend gebruik, dat afwijkt van het ter plaatse geldende bestemmingsplan, indien er geen onevenredige aantasting plaatsvindt van het woon- en leefklimaat, de verkeersveiligheid, de gebruiksmogelijkheden van aangrenzende gronden en gebouwen en de verkeersveiligheid.

Gebied voorbereidingsbesluit De ontwikkeling van De Wieken-Vinkenhoef is begonnen in het zuidelijke deel van het gebied (De Wieken). Dit deel van het bedrijventerrein is voor een belangrijk deel voltooid. De ontwikkeling van De Wieken Noord (Vinkenhoef) komt nu in beeld. De exacte begrenzing is te vinden op de ter inzage gelegde tekening.

Aanleiding voorbereidingsbesluit

Met het vaststellen van het voorbereidingsbesluit door de raad wordt verklaard dat een herziening van het bestemmingsplan voor De Wieken Noord wordt voorbereid. Het voorbereidingsbesluit is noodzakelijk om te voorkomen dat er in de periode van het maken van het nieuwe bestemmingsplan ongewenste ontwikkelingen plaatsvinden.

Inwerkingtreding en werkingsduur Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 13 april 2017 en het heeft een werkingsduur van 1 jaar, te rekenen vanaf de datum van inwerkingtreding.

Ter inzage voorbereidingsbesluit Het voorbereidingsbesluit met de bijbehorende tekening liggen met ingang van 13 april 2017 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het voorbereidingsbesluit en de tekening zijn ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.amersfoort.nl en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (planidnummer NL.IMRO.0307.VBDeWiekenNoord-0301).

Tegen het voorbereidingsbesluit is op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar en/of beroep mogelijk.

Naar boven