COÖRDINATIEREGELING HORNBACH ENSCHEDE Tervisielegging - Ontwerp-Bestemmingsplan “HORNBACH” (NL.IMRO.0153.BP00103-0002) en - ontwerp-Besluit Omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwmarkt en tuincentrum met drive in (Hornbach)

Logo Enschede

Om medewerking te kunnen verlenen aan het verzoek voor het realiseren van een vestiging van Hornbach Bouwmarkt en tuincentrum in Enschede is het bestemmingsplan “Hornbach” gemaakt. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op gronden in het gebied omgeven door de Kuipersdijk, de Rijksweg 35, de Zuiderval en bestaande bebouwing aan Spaansland.

Voor het realiseren van een bouwmarkt en tuincentrum met drive-in en bijbehorende voorzieningen is een omgevingsvergunning aangevraagd.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De gemeenteraad heeft in de vergadering van 21 september 2015 ingestemd met het toepassen van de coördinatieregeling voor de wijziging van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning voor de vestiging van Hornbach

 

De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van een bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de besluitvorming rondom de omgevingsvergunning.

Inzien

Het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken liggen van 6 april 2017 tot en met 17 mei 2017 voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het Stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede.

Het Stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Wilt u een nadere toelichting op het plan, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice.

Dit kan alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken voor de tijden op maandag van 11:00 - 16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 08.30 - 12.00 uur en op donderdagavond van 17.00 - 19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 14053. Ook kunt u digitaal een afspraak maken via het digitaal loket op de website van de gemeente Enschede, www.enschede.nl .

 

Het ontwerp-bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.BP00103-0002

 

De bronbestanden kunnen worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl /NL.IMRO.0153 .BP00103 -0002.

 

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien via www.enschede.nl en

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl/plannen/Omgevingsvergunning%20Hornbach%20Enschede/

en via een verwijzing in de toelichting behorende bij het ontwerp bestemmingsplan (www.ruimtelijkeplannen.nl)

Inloopavond

De stukken behorende bij het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-besluit omgevingsvergunning “Hornbach” kunnen ook worden ingezien tijdens een inloopavond die wordt gehouden op dinsdag 18 april 2017 van 19.00 – 20.00 uur in het gebouw van DCW, Kuipersdijk 430, 7541 WK in Enschede. Tijdens de inloopavond is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Reageren

Gedurende de voornoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk, digitaal of mondeling een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan (bij de gemeenteraad) en/of het ontwerp-besluit omgevingsvergunning (bij burgemeester en wethouders) naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad danwel College van burgemeester en wethouders, Postbus 20, 7500 AA Enschede. U wordt verzocht in uw brief aan te geven of uw zienswijze is gericht tegen het bestemmingsplan of omgevingsvergunning. Digitaal kan een zienswijze uitsluitend worden ingediend via www.enschede.nl. Om digitaal een zienswijze te kunnen indienen dient u te beschikken over DigiD of E-herkenning.

Indien u mondeling uw zienswijze naar voren wenst te brengen, dan kunt u hiervoor een mail sturen naar vergunning@enschede.nl U wordt verzocht hierin aan te geven dat u een afspraak wilt maken voor het indienen van uw zienswijze. U wordt uiterlijk de volgende werkdag gebeld voor het maken van een afspraak.

 

Naar boven