Vaststelling bestemmingsplan

Logo Werkendam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat op 13 december 2016 het volgende bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld:

-Kern Dussen: Bedrijfsverplaatsing Binnen 7, 15 en 19 naar de Ruttensteeg (NL.IMRO.0870.05BP1122KDBinneRut-VA01).

Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

 

Nr.

Wijzigingen in de toelichting

 

1

Paragraaf 3.2 en 3.3 van de toelichting zijn aangepast betreffende de wijze waarop de aanleg en verbreding van de watergangen gaat plaatsvinden aan de Binnen. De realisatie van natuurvriendelijke oevers aan de Binnen is, n.a.v. de gemaakte afspraken met Altenatuur, niet meer aan de orde en is dus uit de tekst gehaald. Ook de bijbehorende afbeeldingen zijn daarop aangepast.

 

2

Paragraaf 4.2.2. (kopje ruimtelijke kwaliteitsverbetering) van de toelichting is aangepast betreffende de berekening, de landschappelijke inpassing en aangevuld met de nieuwe locatie aan de Hilsestraat waar een oeververflauwing gaat plaatsvinden. Tevens zijn de bijbehorende bijlagen (erfbeplantingsplan en de berekening kwaliteitsverbetering landschap) ook aangepast.

 

3

Paragraaf 5.10 is aangevuld met de resultaten van het nadere Flora en Fauna onderzoek en de mitigerende maatregelen.

 

4

Paragraaf 5.11 is aangevuld met een nader onderbouwing waarom de ontwikkeling geen invloed heeft op de cultuurhistorische waarden. Hierdoor kan de dubbelbestemming komen te vervallen.

 

5

Paragraaf 6.3 is aangevuld met de voorwaardelijke verplichting tot aanleg en verbreden van de sloten en de voorwaardelijkje verplichting tot de oeververflauwing aan de Hilsestraat.

 

Nr.

Wijziging in de regels

1

Artikel 7 van de regels (Waarde Cultuurhistorie) is verwijderd.

2

Artikel 13 (nieuw artikel 12) van de regels is aangevuld met een voorwaardelijke verplichting betreffende de realisatie van de oeververflauwing aan de Hilsestraat, onder verwijzing naar de daarbij behorende bijlage.

3

Artikel 13 (nieuw artikel 12) van de regels is aangevuld met de voorwaardelijke verplichting betreffende de aanleg en verbreding van de watergangen aan de Binnen 15 en 19 te Dussen, onder verwijzing naar een daarbij behorende bijlage.

4.

Artikel 13 (nieuw artikel 12) is aangevuld met een regel dat sloop van de bebouwing alleen is toegestaan met in achtneming van de Flora en Faunawet.

Nr.

Wijziging in de verbeelding

 

1

Dubbelbestemming Waarde Cultuurhistorie is verwijderd.

 

 

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 13 januari 2017 gedurende zes weken, tot en met donderdag 23 februari 2017 voor iedereen ter inzage bij het klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Werkendam, of is te zien via www.werkendam.nl of via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan kan van vrijdag 13 januari 2017 tot en met donderdag 23 februari 2017 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • Belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij de vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • Belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Werkendam, 12 januari 2017

Naar boven