Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden - Tiny Houses Techum

Logo Leeuwarden

Van 6 april 2017 tot en met 17 mei 2017 ligt het voorontwerpbestemmingsplan “Leeuwarden – Tiny Houses Techum” met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het bestemmingsplan biedt een actuele juridisch-planologische regeling voor het oprichten van 10 Tiny Houses in De Zuidlanden, een ontwikkellocatie aan de zuidzijde van de stad Leeuwarden. Het plangebied is gelegen tussen het buurtschap Techum en het nog te ontwikkelen buurtschap De Klamp, ten noordoosten van de Buorkerij, ter hoogte van de Opkeamer en de Blinen.

Ontwikkeling

Een steeds grotere doelgroep heeft behoefte aan betaalbare kwalitatief hoogwaardige woningen waar men zelf over kan beschikken en die men zelf kan beheren. Dit vertaalt zich onder andere in de vraag naar Tiny Houses. De Gemeente Leeuwarden biedt ruimte om dit soort nieuwe woonconcepten te realiseren.

Door ruimte te bieden voor 10 Tiny Houses wordt beoogd om de groeiende doelgroep voor deze woonvorm te faciliteren. Tevens wordt hiermee een invulling gegeven aan het open gebied tussen de buurtschappen Techum en De Klamp. Het bestemmingsplan biedt ruimte voor een afwijkend extensief woonprogramma, naar analogie van de ‘boerenerven’ en als aanvulling op de intensieve bebouwing in de buurtschappen.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

Reageren

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen ingezetenen en belanghebbenden reageren. Dit kan schriftelijk of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Het college van burgemeester en wethouders kan deze punten dan afwegen en meenemen bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

  • schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

    Vermeld in uw brief:

    • inspraak voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Tiny Houses Techum

    • waarom u een reactie indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven