Zutphen, Kennisgeving Wrakkenwet locatie Marshaven

Logo Zutphen

Status: geldend

De gemeente Zutphen is beheerder van het openbaar vaarwater de Marshaven te Zutphen in de zin van de Wrakkenwet. De gemeente Zutphen heeft het noodzakelijk geoordeeld om twee in dit water gezonken dan wel aan de grond geraakte vaartuigen dan wel overblijfselen daarvan op te ruimen.

Het gaat om de dekschuit (No. 6557) en het winkelschip (‘Lihenco’) waarop voorheen een bunkerstation voor de pleziervaart was gevestigd onder de naam ‘Janny’s Watersport’.

De onverwijlde opruiming van deze voorwerpen en de lading zijn noodzakelijk vanwege belemmering van het vaarwater, gevaar voor beschadiging van schepen en andere drijvende voorwerpen in de Marshaven en het mogelijk vrijkomen van gevaarlijke stoffen die nog aanwezig zijn in de schepen.

Met ingang van heden plaatsen wij deze voorwerpen onder de werking van de Wrakkenwet ter zake van kosten te maken voor opruiming in de ruimste zin van het woord. Onder deze kosten worden in ieder geval begrepen de uitgaven voor berging van de schepen, de in de schepen aanwezige lading en van voorwerpen, die van de schepen afkomstige zijn en zich elders bevinden. Daaronder worden ook begrepen de kosten die betrekking hebben op de mededeling die ingevolge de Wrakkenwet moet worden gedaan, het vervoer van de wrakken en de begeleiding van het scheepvaartverkeer.

Wij maken bekend, dat de opruiming zal geschieden op 5 en 6 april 2017.

Zonder onze vergunning is het verboden:

-het verwijderen van lading of andere zaken (artikel 2 van de Wrakkenwet);

-- het verblijf op en de toegang tot het schip (artikel 4 van de Wrakkenwet).

Dit besluit wordt nabij de wrakken aangebracht; dit wordt op beelddrager vastgelegd. Daarnaast wordt er een (elektronische) kennisgeving geplaatst in het Gemeenteblad en de Staatscourant. Ook wordt dit besluit toegezonden aan belanghebbenden.

Zutphen, 30 maart 2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen

MEDEDELING

Bezwaar

Als een belanghebbende het niet eens is met dit besluit, dan kan hij bezwaar maken. Hij kan dat doen door een bezwaarschrift in te dienen. Dit moet binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt.

Het bezwaarschrift moet worden gezonden naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 41, 7200 AA in Zutphen. In het bezwaarschrift moet staan:

• naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres;

• de datum en een omschrijving van het besluit;

• de reden waarom hij het niet eens bent met het besluit;

• zijn handtekening.

Voorlopige voorziening

Indien een besluit over het bezwaarschrift niet kan worden afgewacht, dan kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, team Bestuursrecht, om een ‘voorlopige voorziening’ worden gevraagd. Dat kan alleen als een bezwaarschrift is ingediend. Het adres van de rechtbank Gelderland is: Postbus 9030, 6800 EM in Arnhem. Voor het vragen van een voorlopige voorziening moet worden betaald. De rechtbank kan over de kosten informeren.

Naar boven