Tervisielegging ontwerp bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Maasbracht, 2e herziening’

Logo Maasgouw

Wat zijn de plannen?

Op 20 december 2012 is het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Maasbracht vastgesteld. Het bestemmingsplan had als doel de oude bestemmingsplannen (uit de jaren ’80) te actualiseren.

In het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Maasbracht is de standaard VNG-milieuzonering (inclusief bijbehorende ‘Staat van bedrijfsactiviteiten’) toegepast.

Bij de ‘Staat van bedrijfsactiviteiten’ uit het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Maasbracht is een beperkte screening uitgevoerd voor onwenselijke bedrijven op het desbetreffende bedrijventerrein.

Na vaststelling van het bestemmingsplan hebben zich binnen de gemeente enkele incidenten voorgedaan bij bepaalde bedrijfstypen. Deze incidenten hadden een aanzienlijke impact op de nabij gelegen woongebieden.

Om dit in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen is onder andere besloten bepaalde bedrijfstypen als onwenselijk te beschouwen. Echter deze, als onwenselijk getypeerde bedrijven, waren nog wel mogelijk op bepaalde delen binnen het plangebied van het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Maasbracht.

In het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Maasbracht 1e herziening’ (vastgesteld op 15 december 2016) is de Staat van bedrijfsactiviteiten gewijzigd voor het deel van het bedrijventerrein dat is voorzien van de zwaardere milieu categorieën (categorie 4.1 en hoger).

Inmiddels is gebleken dat op het perceel Hazenspoor 4-6 in Maasbracht ook een onwenselijk bedrijf gevestigd is. Dit perceel is voorzien van de milieucategorie 2. Buiten de milieuzonering is dit perceel ook voorzien van de functieaanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf – recycling edelmetalen’. Een recyclingbedrijf, dat edelmetalen verwerkt, is volgens de staat van bedrijfsactiviteiten aan te merken als een bedrijf uit categorie 4.1.

Het gevestigde bedrijf is niet meer aanwezig, maar het is onwenselijk dat zich op het perceel wederom een recyclingbedrijf zal gaan vestigen. Met het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Maasbracht, 2e herziening’ vindt een partiële herziening plaats van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Maasbracht’. De herziening betreft het verwijderen van de functieaanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf – recycling edelmetalen’, waardoor op het betreffende perceel alleen nog maar bedrijven gevestigd kunnen worden die zijn aan te merken als milieucategorie 1 en 2. 

Voor welk gebied is dit?

Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen aan het perceel Hazenspoor 4-6 in Maasbracht.

Wat ligt ter inzage?

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Maasbracht, 2e herziening’ met de hierbij behorende stukken ligt ter inzage. Het ontwerp bestemmingsplan bestaan uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 6 april 2017 tot en met woensdag 17 mei 2017 (dus gedurende zes weken) ter inzage. 

Waar is dit raadpleegbaar?

 

  • 1.

    Het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken is raadpleegbaar

  • 2.

    Het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl.

  • 3.

    Verder kunt u het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken op www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

  • 4.

    Voorts wordt iedereen in de gelegenheid gesteld het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken op het gemeentehuis (publiekcentrum), Kruisweg 32 in Maasbracht, langs elektronische weg te raadplegen. 

    Hoe kan ik een zienswijze indienen?

    Gedurende de voormelde termijn van tervisielegging kan iedereen een zienswijze indienen en wel op de volgende manieren:

  • 1.

    schriftelijk bij de Gemeenteraad, Postbus 7000, 6050 AA

  • 2.

    mondeling tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (Publiekscentrum, Kruisweg 32 in Maasbracht), behalve tijdens de avondopenstelling. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de heer L. Smets of, bij afwezigheid, bij een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475 – 85 25 00).

Maasbracht, 5 april 2017

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

Naar boven