Besluit van de algemeen directeur van de Dienst ICT Uitvoering van 6 januari 2017, nr. 79, houdende wijziging van het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging van de algemeen directeur voor de Dienst ICT Uitvoering van het Ministerie van Economische Zaken 2015

De algemeen directeur van de Dienst ICT Uitvoering,

Gelet op artikel 18 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZ 2015;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor de Dienst ICT Uitvoering van het Ministerie van Economische Zaken 2015 wordt als volgt gewijzigd:

A

Onder verlettering van artikel 1, onderdeel h tot j, worden twee onderdelen ingevoegd, luidende:

  • h. de cryptobeheerders: de cryptobeheerder en de plaatsvervangend cryptobeheerder van de Dienst ICT Uitvoering;

  • i. de machtigingenbeheerders eHerkenningsmiddelen: de machtigingenbeheerders eHerkenningsmiddelen van de directie Bedrijfsvoering van het Ministerie van Economische Zaken;

B

Na artikel 7 worden twee artikelen ingevoegd, luidende:

Artikel 7a

Aan de cryptobeheerders wordt, ieder voor zich, volmacht en machtiging verleend voor aangelegenheden op zijn werkterrein,

met dien verstande dat het aangaan van financiële verplichtingen een bedrag van € 5.000 per verplichting niet te boven gaat.

Artikel 7b

Aan de medewerkers die door de machtigingenbeheerders eHerkenningsmiddelen zijn geautoriseerd wordt, ieder voor zich, volmacht en machtiging verleend voor het afnemen van digitale overheidsdiensten op hun werkterrein, met dien verstande dat het aangaan van financiële verplichtingen een bedrag van € 500 per verplichting niet te boven gaat.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2016.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 6 januari 2017

G.M. Keijzer-Baldé algemeen directeur van de Dienst ICT Uitvoering

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, t.a.v. de afdeling Juridische Zaken, Postbus 40219, 8004 DE Zwolle.

Naar boven