Ontwerpbestemmingsplan “Jan Matthijssenlaan” en ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Brielle

Burgemeester en wethouders van Brielle maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Jan Matthijssenlaan” en het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Geluidhinder, met ingang van vrijdag 31 maart 2017 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de sector Grondgebied, kamer 0.30, tijdens kantooruren (8.00 uur en 12.30 uur), Slagveld 36 te Brielle.

 

Ontwerpbestemmingsplan 

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de locatie aan de Jan Matthijssenlaan 7 te Brielle. De onderhavige gronden hebben in het vigerende bestemmingsplan “Geuzenland” de bestemming ‘Maatschappelijk’. Met dit voorontwerpbestemmingsplan wordt de ontwikkeling van maximaal 36 appartementen in de voormalige Rijks-hbs, 1 vrijstaande woning aan de Prinses Beatrixlaan en maximaal 25 grondgebonden woningen ten oosten van het voormalige schoolgebouw mogelijk gemaakt.

  

Ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder 

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat ten gevolge van de N218 de geluidbelasting op de grondgebonden woningen op het oostelijk gelegen bestemmingsvlak maximaal 51 dB bedraagt en derhalve de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting overschrijdt. Bronmaatregelen, zoals het verlagen van de rijsnelheid en het weren van vrachtwagens, zijn vanwege de aard van de weg niet mogelijk. Overdrachtsreducerende maatregelen, zoals het plaatsen van een geluidscherm langs de N218, zijn vanuit stedenbouwkundig en landschappelijk oogpunt niet wenselijk. De maximale hogere waarde van 63 dB wordt evenwel niet overschreden, zodat een hogere waarde kan worden vastgesteld.

 

Terinzagelegging 

Gedurende de periode van zes weken (van 31 maart 2017 tot en met 11 mei 2017) kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit kenbaar maken bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Brielle, Postbus 101, 3230 AC Brielle. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient u tijdig, bij voorkeur een week voor het einde van de terinzagelegging, telefonisch een afspraak te maken met het team Ruimtelijke Ordening (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling) via 0181-471111. Uw zienswijze via de e-mail kan de gemeente niet in behandeling nemen. Het ontwerpbestemmingsplan “Jan Matthijssenlaan” is digitaal te raadplegen op www.brielle.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Naar boven