Ontwerp uitwerkingsplan Harlingen - Dukdalfterrein   

Logo Harlingen

 

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 6 april 2017 gedurende zes weken het ontwerp uitwerkingsplan Harlingen – Dukdalfterrein voor iedereen kosteloos ter inzage ligt bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Het plan kan verder bekeken worden op de website ruimtelijkeplannen.nl.

 

Dit plan voorziet in een nieuw juridisch-planologisch kader voor de ontwikkeling van het Dukdalfterrein. Het plan voorziet in nieuwbouw van grondgebonden woningen en appartementen op het Dukdalfterrein. Dit terrein wordt begrenst door de Zuiderhaven, Schoolstraat/Werfpad, Spoorstraat en de achterkant van de huidige bebouwing langs de Steenhouwersstraat.

 

Meer informatie over dit uitwerkingsplan zal worden gegeven op een inloopmiddag welke zal worden gehouden op dinsdag 11 april 2017 van 16.30 – 19.00 uur in het multifunctioneel centrum Het Vierkant, Johan van Oldenbarneveltstraat 2 te Harlingen. Op deze middag zijn ook de voorlopige ontwerpen van de te realiseren nieuwbouw langs de Spoorstraat te bekijken.

 

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 17 mei 2017) over het ontwerpbestemmingsplan mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Indien voor het mondeling inbrengen hiervan wordt gekozen, kan men bellen naar de medewerkers ruimtelijke ordening van het team Ontwikkeling & Samenleving van onze gemeente via telefoonnummer 14 0517.

Harlingen 30-03-2017

Naar boven