Ontwerpbesluit omgevingsvergunning uitgebreide procedure

Logo Venray

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venray maken bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van twee logiesgebouwen voor de huisvesting van arbeidsmigranten ter plaatse van de Leunseweg 22 in Leunen. De gronden ter plaatse van het project zijn kadastraal bekend als gemeente Venray, sectie N, nummers 1700, 2385, 2384, 2004 en 1927.

 

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1.

    bouwen (artikel 2.1 lid 1 onder a Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

  • 2.

    het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan (artikel 2.1 lid 1 onder c Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

  • 3.

    brandveilig gebruik (artikel 2.1 lid 1 onder d Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

Verklaring van geen bedenkingen van de raad

Op grond van artikel 2.27 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna te noemen Wabo) wijst het Besluit omgevingsrecht (hierna te noemen Bor) of een bijzondere wet categorieën van gevallen aan waarvoor geldt dat een omgevingsvergunning niet wordt verleend dan nadat een daarbij aangewezen bestuursorgaan heeft verklaard dat het daartegen geen bedenkingen heeft.

 

Artikel 6.5 lid 1 van het Bor bepaalt dat voor een omgevingsvergunning, waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3° van de Wabo wordt afgeweken van bestemmingsplan een verklaring van geen bedenkingen (hierna te noemen vvgb) van de gemeenteraad noodzakelijk is. De raad van de gemeente Venray heeft bij besluit van 28 september 2010 op grond van artikel 6.5 lid 3 van het Bor bepaald dat een dergelijke vvgb niet nodig is bij initiatieven die passen binnen het door de gemeenteraad vastgestelde beleid en die politiek en/of maatschappelijk gezien niet als gevoelig moeten worden beschouwd. Omdat het initiatief niet past binnen door de raad vastgesteld beleid en omdat het initiatief maatschappelijk gezien als gevoelig wordt beschouwd dient de raad de vvgb af te geven voordat de omgevingsvergunning verleend kan worden.

Ter inzage

Het besluit wordt voorbereid met de uitgebreide procedure op grond van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Het ontwerpbesluit vvgb, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en andere relevante stukken liggen vanaf 31 maart 2017 zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Venray, Raadhuisstraat 1, Venray.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen gemotiveerd, mondeling maar bij voorkeur schriftelijk, zijn zienswijze over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en over het ontwerpbesluit vvgb indienen. Uw zienswijze moet voldoende gemotiveerd zijn en voorzien van een datum en handtekening. Vermeld hierbij altijd uw naam en adresgegevens.

 

Uw zienswijze over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Venray, Postbus 500, 5800 AM Venray. Uw zienswijze over het ontwerpbesluit vvgb kunt u sturen aan de raad van de gemeente Venray, Postbus 500, 5800 AM Venray. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de gemeente, onder vermelding van het betreffend ontwerpbesluit, telefoon 0478-523 330. De in die periode ingediende zienswijzen worden meegewogen bij de verdere besluitvorming.

 

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Naar boven