1e Wijzigingsplan “Bestemmingsplan Stationsgebied e.o.”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het 1e Wijzigingsplan “Bestemmingsplan Stationsgebied e.o.” is vastgesteld.

Het plangebied is gelegen aan de Zuid-Oostsingel, tussen het spoor en de binnenstad van Bergen op Zoom. Het plangebied ligt op circa 200 meter ten zuiden van het NS-station en het busstation. Het betreft een voormalig rangeerterrein. Het plangebied is momenteel vrij van bebouwing en afgesloten van de openbaarheid.

Doel wijzigingsplan

Het wijzigingsplan biedt het planologisch kader waarbinnen de herontwikkeling van het perceel ten behoeve van de meldkamer met bijbehorende voorzieningen kan plaatsvinden. Naast genoemde ontwikkeling wordt in dit wijzigingsplan tevens een aangrenzend perceel met extra parkeerplaatsen voor de Rabobank planologisch geregeld.

Op bepaalde delen van de geprojecteerde nieuwbouw is uit akoestisch onderzoek gebleken dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) wordt overschreden. Hiervoor is een besluit hogere grenswaarden zoals is bedoeld in de Wet geluidhinder verleend.

Het ontwerpwijzigingsplan en ontwerp hogere waarden besluit met bijbehorende stukken hebben vanaf 12 december gedurende zes weken ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn is geen zienswijzen ingediend.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en het besluit hogere waarden liggen vanaf 3 april 2017 gedurende zes weken voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (plannummer NL.IMRO.0748.WP068a-0301)

  • -

    digitaal via de website www.bergenopzoom.nl

  • -

    op papier tijdens kantooruren in de leeshoek van het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom.

Beroep

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van het college niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorzieningen zijn kosten verbonden.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening en Vergunningen via telefoonnummer 0164 – 277 532.

Naar boven