Ontwerpbestemmingsplannen ter inzage

Logo Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in combinatie met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de volgende ontwerp bestemmingsplannen ter inzage liggen:

  • 1.

    Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, april 2017 (partiële herziening)

  • 2.

    Kruiseind in Gemert

  • 3.

    De Leijgraaf in De Mortel

Ad. 1 Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, april 201 7 (partiële herziening)

Dit bestemmingsplan regelt de volgende ontwikkelingen binnen de komplannen:

  • a.

    Akkerroosstraat en Bergstraat in Bakel – externe veiligheid (herstelactie): in 2014/ 2015 heeft de provincie Noord-Brabant een onderzoek verricht naar de borging van het aspect externe veiligheid in de bestemmingsplannen. De provincie is van mening is dat debeperkingen die het ‘Besluit externe veiligheid buisleidingen’ opleveren voor de K1 buisleiding van de Rotterdam-Rijnpijpleiding niet goed zijn verwerkt in het geldende bestemmingsplan Bakel, Milheeze en De Rips. Daarom worden beide olieleidingen in het onderliggende bestemmingsplan nader gespecificeerd (d.m.v. de figuren ‘hartlijn leiding – olie 24’ én ‘hartlijn leiding – olie 36’) én zijn de planregels van de bijbehorende dubbelbestemming ‘Leiding - Olie’ én de gebiedsaanduiding ‘veiligheidszone – leiding’ aangescherpt. Hierdoor kunnen geen kwetsbare objecten worden gerealiseerd binnen de contour van het plaatsgebonden risico van10-6 per jaar.

  • b.

    Antoniusstraat ongenummerd in Milheeze (herstelactie): recent is gebleken dat het perceel achter Antoniusstraat 1a in Milheeze niet is verwerkt in een digitaal bestemmingsplan. Dit perceel is opgenomen in het onderliggende bestemmingsplan zodat het vanaf heden ook digitaal beschikbaar is.

  • c.

    Auerschootseweg 36 in Bakel (nieuwe ontwikkeling): aannemingsbedrijf Claassen is voornemens om de bedrijfsactiviteiten aan de Auerschootseweg te verplaatsen naar een nieuw kavel op bedrijventerrein Bolle Akker in Bakel. Op het vrijkomende terrein wordt de mogelijkheid geboden om maximaal 17 woningen te realiseren voor verschillende doelgroepen. Omdat het binnen de geldende bestemming ‘Bedrijf – B’ niet mogelijk is om woningen te realiseren, wordt in het onderliggende bestemmingsplan de bestemming gewijzigd naar ‘Wonen’.

  • d.

    Soersel ongenummerd in Bakel (herstelactie): op 10 november 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders het uitwerkingsplan “Soersel, Middengebied III en IV” vastgesteld. Dit analoge uitwerkingsplan is opgenomen in het onderliggende bestemmingsplan zodat het vanaf heden ook digitaal beschikbaar is.

Ad. 2 Kruiseind in Gemert

Dit bestemmingsplan voorziet in een aanpassing van het maximaal aantal te realiseren appartementen aan het Kruiseind in Gemert. In het geldende bestemmingsplan zijn 13 gestapelde woningen mogelijk. De realisatie van de 13 woningen is om economische redenen stil komen te liggen. Door het aanpassen van het plan van 13 naar 18 woningen kan een financieel gezien haalbaar plan worden gerealiseerd op deze locatie.

Ad. 3 De Leijgraaf in De Mortel

De gemeente Gemert-Bakel is voornemens om op de locatie De Leijgraaf in De Mortel woningbouw te realiseren. Deze locatie ligt aan de zuidwestrand van De Mortel, ten westen van de Renseweg en ten zuiden van de Koolhof. Voor deze locatie is een stedenbouwkundig plan opgesteld dat voorziet in de realisatie van ca. 45 woningen. Doordat enige flexibiliteit voor de toekomstige invulling nodig is, kunnen middels een verdichting en verkleining van de woonkavels in het gebied maximaal 50 woningen worden gerealiseerd. Het bestemmingsplan gaat dan ook uit van deze maximale planologische capaciteit van 50 woningen, in combinatie met de aanleg van groenzones, wandelpaden en waterberging.

Stukken inzien

De ontwerpbestemmingsplannen liggen met ingang van 3 april 2017 zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Hiervoor kunt u een afspraak maken. U kunt deze plannen ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze indienen

Iedereen heeft de gelegenheid binnen de hierboven vermelde termijn schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken bij de gemeenteraad van Gemert-Bakel. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u een afspraak maken via de website.

Gemert, 31 maart 2017

Naar boven