Deel II Ruimtelijk planologisch toetsingskader van de Notitie ‘Uitwerking Overnachtingsbeleid 2017 en verder’

Logo Amsterdam

 

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 28 maart 2017 Deel II Ruimtelijk planologisch toetsingskader van de Notitie ‘Uitwerking Overnachtingsbeleid 2017 en verder’ vastgesteld.

Deel II Ruimtelijk planologisch toetsingskader van de Notitie ‘Uitwerking Overnachtingsbeleid 2017 en verder’ bevat beleidsregels waaraan nieuwe hotelinitiatieven die niet passen in een rechtsgeldig bestemmingsplan worden getoetst. De beleidsregels bevatten toetsingscriteria zoals een kwaliteitsimpuls voor de omgeving, goede bereikbaarheid en stedenbouwkundige inpasbaarheid. Indien het hotelinitiatief voldoet aan de criteria van de beleidsregels én voldoet aan de voorwaarden uit deel I van de Notitie ‘Uitwerking Overnachtingsbeleid 2017’ (in werking per 1 januari 2017) kan, met toepassing van een afwijkingsprocedure op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning worden verleend.

Deel II Ruimtelijk planologisch toetsingskader van de notitie ‘Uitwerking Overnachtingsbeleid 2017 en verder’ is digitaal raadpleegbaar via www.amsterdam.nl/ondernemen/horeca/horeca/hotelbeleid.

Amsterdam, 31 maart 2017,

burgemeester en wethouders

mr. A.H.P. van Gils mr. E.E. van der Laan

secretaris burgemeester

Naar boven