Ontwerp bestemmingsplan Wonen aan de Geeuw, Zuidwesthoekweg 7, Sneek, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het ontwerp van het bestemmingsplan “Wonen aan de Geeuw, Zuidwesthoekweg 7, Sneek” ter inzage leggen.

 

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Aan de Zuidwesthoekweg en aan de Geau te Sneek liggen de representatieve bedrijfsgebouwen van Vinea. De oorspronkelijke kantoor- en bedrijfsfunctie wordt met het voorliggende plan omgezet naar wonen. Het gaat daarbij om maximaal 11 woningen. Er worden 8 woning in het bestaande pand gerealiseerd. Daarnaast worden 3 nieuwe woningen gebouwd. Verder zijn in het plan twee insteekhavens en een berging opgenomen.

 

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het ontwerp van dit bestemmingsplan kunt u inzien vanaf 5 april 2017 tot en met 16 mei 2017. Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek.

Het ontwerp is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2016oostBPzwhweg7-ontw

 

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze indienen. Deze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

 

Wilt u uw zienswijze mondeling geven? Dat kan door het maken van een afspraak met de heer B. de Jong van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken via het algemeen telefoonnummer 140515. U moet dit doen vóór 2 mei 2017.

 

 

Verzoek hogere waarde Wet geluidhinder “Wonen aan de Geeuw, Zuidwesthoekweg 7, Sneek”

 

Burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân maken bekend dat zij van plan zijn een hogere grenswaarde als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder vast te stellen voor de geluidsbelasting vanwege het wegverkeerslawaai van de zuidwesthoekweg te Sneek.

 

Wat houdt dit verzoek in?

Voor ontwikkelingen op het perceel Zuidwesthoekweg 7 te Sneek is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. In dit plan kunnen nieuwe woningen worden gebouwd. In verband met het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde (48 dB) als gevolg van wegverkeerslawaai van de Zuidwesthoekweg 7 te Sneek  van alle woningen, zal ter plaatse van de ontvangpunten een hogere grenswaarde vastgesteld dienen te worden van maximaal 60 dB (de hogere grenswaarde ligt tussen 49 dB en 60 dB). In het ontwerpbesluit worden de maatgevende beoordelingspunten en de vast te stellen hogere waarden aangegeven.

 

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene Wet Bestuursrecht in relatie met artikel 110c, lid 1 van de Wet Geluidhinder ligt het ontwerpbesluit met het daarbij behorende bestemmingsplan vanaf 5 april 2017 tot en met 16 mei 2017 voor iedereen ter inzage bij de gemeenteloketten.

 

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere waarde indienen. Uw reactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Wilt u uw zienswijze mondeling geven? Dat kan door het maken van een afspraak met de heer B. de Jong van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken via het algemeen telefoonnummer 140515. U moet dit doen vóór 2 meil 2017.

 

Naar boven