Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2017 en Notitie reikwijdte en detailniveau

Logo Eersel

Burgemeester en wethouders van Eersel maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2017 en de bijbehorende Notitie reikwijdte en detailniveau met ingang van 30 maart 2017 tot 11 mei 2017 ter inzage liggen in het gemeentehuis. Het voorontwerp met bijbehorende stukken zijn ook digitaal in te zien op www.eersel.nl/ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPB20170049-VOOR.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het gehele buitengebied van de gemeente Eersel. De herziening is noodzakelijk om regels uit de provinciale Verordening ruimte 2014 te verwerken. Dit betreffen onder andere aanvullende regels voor veehouderijen.

Daarnaast worden een aantal administratieve correcties doorgevoerd. De correcties zijn zowel aanpassingen van de algemene regels als van de kaart. De gemeenteraad heeft ter voorbereiding van de herziening van het bestemmingsplan op 26 januari 2017 een Nota van uitgangspunten vastgesteld. Deze ligt eveneens ter visie.

Notitie reikwijdte en detailniveau en milieueffectrapportage

Voor de besluitvorming over het bestemmingsplan moet een milieueffectrapportage (planMER) worden opgesteld. Dit is voornamelijk het gevolg van de ontwikkelingsmogelijkheden die aan agrarische bedrijven worden geboden. De mer-procedure is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Het planMER zal een passende beoordeling bevatten vanwege de mogelijke effecten die de herziening heeft op Natura 2000 gebieden.

Voorafgaand aan het planMER is een Notitie reikwijdte en detailniveau opgesteld, die beschrijft hoe het planMER wordt opgesteld en welke onderzoeken worden uitgevoerd.

Wilt u reageren op het voorontwerpbestemmingsplan of de Notitie reikwijdte en detailniveau?

Binnen de genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of digitaal (e-mail: gemeente@eersel.nl of via 0770.ropubliceer.nl) een inspraakreactie indienen bij het college, postbus 12, 5520 AA Eersel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met P. Kieboom, afdeling Ontwikkeling, team Ruimte, te bereiken via (0497) 531 300.

 

Naar boven