HERSTELBESLUIT BESTEMMINGSPLAN GRENSWEG 32

Logo Baarle-Nassau

De gemeenteraad van Baarle-Nassau heeft op 21 oktober 2015 het bestemmingsplan Grensweg 32 vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van de oude stationslocatie aan de Grensweg.

 

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan is beroep ingediend. Op 28 december 2016 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tussenuitspraak gedaan ten aanzien van het beroep. Op 22 maart 2017 heeft de gemeenteraad een herstelbesluit genomen naar aanleiding van de tussenuitspraak. Het bestemmingsplan is in aangepaste vorm vastgesteld. Hiermee zijn onderdelen van de toelichting, regels en de verbeelding gewijzigd.

 

Het raadsbesluit, het (gewijzigde) bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 4 april 2017 tot en met 15 mei 2017 voor eenieder ter inzage bij de balie in het gemeentekantoor (Singel 1 te Baarle-Nassau), tijdens werkdagen van 9:00 uur tot 12:30 uur en op woensdagmiddag van 13:30 uur tot 17:00 uur. Tevens is het plan raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website.

 

Tijdens bovengenoemde inzage termijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de daadwerkelijke inhoud van het herstelbesluit. Indien beroep is ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling tevens worden verzocht een voorlopige voorziening (schorsing) te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

De reclamanten die reeds een beroep hebben ingediend op het oorspronkelijke vaststellingsbesluit zullen door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in de gelegenheid worden gesteld om hun zienswijze op het herstelbesluit te geven. Deze reclamanten hoeven geen nieuw beroep in te stellen.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. J. Klei van de gemeente Baarle-Nassau, tel.: 088-3821000.

 

Baarle-Nassau, 31 maart 2017

 

Burgemeester en wethouders van Baarle-Nassau

 

 

Naar boven