Voorontwerpbestemmingsplan ‘Koninginnebastion’

Logo Geertruidenberg

Het college van B&W gaat een bestemmingsplan opstellen voor de aangepaste planvorming van het Koninginnebastion in Geertruidenberg (art. 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening). Ter voorbereiding is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een actuele juridische–planologische regeling voor deze toekomstige ontwikkeling.  

 

Ligging plangebied

Het gebied waar het bestemmingsplan betrekking op heeft ligt aan de zuidkant van de historische kern van Geertruidenberg. Het gebied wordt aan de noordkant begrensd door de Centraleweg/Stationsweg en in het zuiden door de rivier de Donge. De oost- en westgrens worden gevormd door de Walgang (Brandepoortbastion) en de Frederik Hendrikwal (Oranjebastion), waarbij het plan geen betrekking heeft op de groene ruimtes tussen de drie bastions.

 

Communicatie

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan (met identificatiecode NL.IMRO.0779.GBBPkoninginnebast-vo01) en de bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van vrijdag 31 maart 2017 inzien in de Gemeentewinkel. Ook kunt ze ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl of in het Gemeenteblad via zoek.officielebekendmakingen.nl.

 

In het kader van de gemeentelijke inspraakverordening kunt u als ingezetene en belanghebbende tijdens bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling een inspraakreactie indienen. Schriftelijke inspraakreacties moet u richten aan het college van burgemeester en wethouders.

 

Als u uw reactie mondeling kenbaar wilt maken of als u tijdens openingstijden de stukken niet kunt inzien, kunt u contact opnemen met de heer Dekkers, tel 14 0162.

 

Informatieavond

In april 2017 organiseren wij een inloopavond. Te zijner tijd zullen wij u hier verder over informeren.

 

Naar boven