Bekendmaking Ontwerp omgevingsvergunning en Ontwerp hogere grenswaarde Galderseweg 91 te Galder

Logo Alphen-Chaam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken bekend dat met ingang van dinsdag 4 april tot en met maandag 15 mei 2017 het ontwerpbesluit omgevingsvergunning Galderseweg 91 te Galder ter inzage ligt.

De locatie Galderseweg 91 te Galder is een voormalig agrarisch bedrijf dat sinds 1996 is bestemd met de bestemming Woondoeleinden. De boerderij en de naastgelegen langsdeelschuur zijn cultuurhistorisch waardevolle gebouwen. De eigenaar heeft een plan ingediend om de langsdeelschuur zelfstandig te laten bewonen en het gebouw daarvoor bouwkundig geschikt te maken. Het herbestemmen van cultuurhistorische bebouwing past binnen het gemeentelijk en provinciaal beleid, zodat medewerking wordt verleend aan het plan.

 

Omdat het geluidsniveau op de gevel van de langsdeelschuur vanwege het verkeer op de Galderseweg hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde in de Wet geluidhinder, maakt het college gebruik van de in de Wet geluidhinder genoemde mogelijkheid ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Daartoe is het Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder opgesteld.

 

Het ontwerpbesluit met bijbehorende bestanden, met als IMRO-nummer NL.IMRO.1723.OVGalderseweg91-ON01, is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een ieder krijgt de gelegenheid een mondelinge of schriftelijke zienswijze in te dienen op zowel het Ontwerpbesluit omgevingsvergunning als Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder. Uw zienswijze moet binnen de inzagetermijn zijn ontvangen en zijn voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze. U kunt uw schriftelijke zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Alphen-Chaam, postbus 3, 5130 AA te Alphen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak via www.alphen-chaam.nl, door te bellen naar ons algemene nummer 14013 of per mail naar info@alphen-chaam.nl.

 

Gemeente Alphen-Chaam

29-03-2017

 

Naar boven