Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Polderweg 1 Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan Polderweg 1 en het ontwerpbesluit hogere waarde voor geluid vrijgegeven voor terinzagelegging.

Plangebied

Het plangebied omvat de kavel aan de Polderweg 1. Het betreft het voormalige pand van de Dienst Werk en Inkomen (DWI), dat momenteel door de Montessori College Oost in gebruik is. Het pand ligt tussen het politiebureau en het Montessori College in.

Omschrijving van het plan

Op de kavel worden twee woonblokken parallel aan de Polderweg gerealiseerd. Eén blok wordt in de rooilijn van het naastgelegen politiebureau en de Montessorischool geplaatst. Het andere blok wordt evenwijdig aan dit blok, verder richting de spoorlijn geplaatst. Stedenbouwkundig gezien is een programma van maximaal 4.200 m2 bvo passend op deze locatie. Dit betekent dat de kavel ruimte biedt aan 55 tot 76 woningen.

Het blok aan de Polderweg krijgt maximaal 5 bouwlagen en een maximale bouwhoogte van 17 meter. Het andere blok krijgt maximaal 6 bouwlagen met een maximale bouwhoogte van 20 meter. Voor beide blokken geldt een minimale bouwhoogte van 4 bouwlagen (een minimale bouwhoogte van 13 meter).

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Met het ontwerpbestemmingsplan Polderweg 1 wordt de ontwikkeling van woningen mogelijk gemaakt. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden te worden vastgesteld. De voorkeurswaarden van het wegverkeerslawaai en spoorweglawaai worden overschreden. Hogere waarden zijn nodig van 54 dB vanwege de Linnaeusstraat en 68 dB vanwege het spoortracé Amsterdam Muiderpoort/Amsterdam Amstel.

Terinzagelegging Het ontwerpbestemmingsplan ‘Polderweg 1’ en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen, met de daarbij behorende stukken, met ingang vanaf 31 maart 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij de Afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Polderweg 1’, met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer

 NL.IMRO.0363.M1607BPSTD-OW01.

Voor de exacte inhoud van de stukken verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

Zienswijzen Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen door belanghebbenden naar voren worden gebracht bij het College van Burgemeester en wethouders van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Oost/Zuidoost, mw. N.A.E. van Offeren. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden, kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost/Zuidoost, mw. N.A.E. van Offeren, telefoonnummer 14 020 en emailadres n.van.offeren@amsterdam.nl.

 

Amsterdam, 30 maart 2017

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

 

Naar boven