Ter visie legging plan wijziging "Hof van Salland" met toepassing coördinatieverordening.

Logo Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt vanaf zaterdag 1 april 2017 gedurende zes weken, derhalve tot en met vrijdag 12 mei 2017, het op 21 maart 2017 vastgestelde wijzigingsplan Buitengebied 2009, Hof van Salland, kenmerk 17INT00754, en de hier aan gerelateerde beschikking omgevingsvergunning voor de realisatie van 10 recreatiewoningen ter inzage. Dit is mogelijk op basis van de op 2 februari 2016, onder nummer 15INT04298, door de raad van Hellendoorn vastgestelde “Coördinatieverordening Wro gemeente Hellendoorn 2016”. Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214.

Het vastgestelde bestemmingsplan tot wijziging van de locatie "Hof van Salland" met de unieke naam NL.IMRO.0163.WPBUHOFVANSALLAND-VG01 kunt u op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://iturl.nl/snHtdnV raadplegen. Downloaden van het vastgestelde bestemmingsplan is mogelijk via de link http://iturl.nl/snWq75K. De afgegeven omgevingsvergunning kunt u inzien via de link http://iturl.nl/sn5t226.

Het betreft een wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied 2009. Het plangebied betreft het huidige recreatiepark aan Knollenhaarweg te Hellendoorn. Met dit bestemmingsplan wordt beoogd om het aantal recreatiewoningen te vergroten van 104 naar 140 recreatiewoningen. De recreatiewoningen aan de rand van het terrein zijn gerealiseerd. De extra recreatiewoningen komen op het binnenterrein. Naar de omgeving toe is er geen sprake van verdere verdichting.

Gelijktijdig met het vastgestelde plan ligt ook de afgegeven beschikking omgevingsvergunning voor de bouw van 10 recreatiewoningen met bijbehorende stukken ter inzage.

 

Burgemeester en wethouders hebben het wijzigingsplan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerp. De wijzigingen van het vastgestelde wijzigingsplan betreffen de aanpassing van de regels voor de dubbelbestemming van de "Leiding – Gas" om deze meer in overeenstemming te brengen met de laatste stand van zaken van veiligheid rond de leiding. Daarnaast is de zone van de dubbelbestemming teruggebracht tot een zone van 5 m aan weerzijden van de leiding gelegen binnen het park.

De exacte inhoud van de wijzigingen kan gedurende de terinzagelegging van het vastgestelde plan bij de balie van het loket Bouwen en milieu worden ingezien en uiteraard ook via de hiervoor genoemde website ruimtelijkeplannen.nl

Degene die tijdig een zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij het college, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij het college kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het is voor een burger ook mogelijk om beroep aan te tekenen via het digitaal loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Om daarvan gebruik te kunnen maken, dient u de beschikking te hebben over een Digid-code.

Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het wijzigingsplan en de verleende omgevingsvergunning niet. Eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging, kan een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven