Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor Hoeve Savendonksestraat 7 in Liempde (gemeente Boxtel)

Logo Boxtel

Co ö rdinatiebesluit

Burgmeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat zij besloten hebben de coördinatieregeling toe te passen voor de te voeren procedures ten behoeve van de herontwikkeling van de locatie Savendonksestraat 7 in Liempde. Deze regeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij in dit geval dus om het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie en de vaststelling van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Het is niet mogelijk om tegen dit coördinatiebesluit als zodanig bezwaar of beroep in te stellen.

Ontwerpbesluiten

Op grond van artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat op grond van dit coördinatiebesluit met ingang van vrijdag 31 maart 2017 ter inzage liggen:

Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoeve Savendonksestraat 7 Liempde’

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft het perceel Savendonksestraat 7 in Liempde. Het plan voorziet in een omzetting van de agrarische bestemming naar een woonbestemming met een recreatieve nevenfunctie. Naast de bestaande bebouwing (waaronder de uitbreiding van een bestaande loods en de verbouw van een bijgebouw) kunnen op het perceel een Vlaamse schuur en hooimijt worden gerealiseerd. Binnen deze bebouwing zijn vier recreatieve verblijfseenheden toegestaan.

Het ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een hooimijt, een Vlaamse schuur, het uitbreiden van de loods en het veranderen van gevels en dak van het bijgebouw. Het ontwerpbesluit bevat het voornemen om deze vergunning te verlenen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoeve Savendonksestraat 7 Liempde’ en het ontwerpbesluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning liggen met ingang van vrijdag 31 maart 2017 gedurende zes weken ter inzage. De stukken liggen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur

Daarnaast zijn de stukken digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder de volgende codering NL.IMRO.0757.BP01Savendonk7-otw1.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze naar voren brengen. Deze schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Boxtel. Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

Verzoek om in uw zienswijze kenbaar te maken tegen welk ontwerpbesluit (bestemmingsplan en/of omgevingsvergunning) uw zienswijze zich richt.

Richt uw zienswijze zich op het ontwerpbestemmingsplan dan behandelt de gemeenteraad de zienswijze bij de besluitvorming over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Heeft uw zienswijze betrekking op de omgevingsvergunning, dan behandelen burgemeester en wethouders de zienswijze bij het besluit op de aanvraag omgevingsvergunning.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de gemeente Boxtel via telefoonnummer (0411) 65 52 93. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn hiervoor een afspraak te maken.

Wetgeving

Op deze bekendmaking is onderstaande wetgeving van toepassing. Let op! De link naar de wetgeving hebben wij gemaakt op 27 maart 2017. Als u op de link klikt krijgt u de tekst te zien zoals deze op 27 maart 2017 geldend was. Houd er rekening mee dat de wetgeving inmiddels aangepast kan zijn. Via http://wetten.overheid.nl/zoeken kunt u de geldende tekst vinden.

Van toepassing op deze bekendmaking is:

 

Wet ruimtelijke ordening, artikel 3.8

 

Boxtel, 30 maart 2017.

Burgemeester en wethouders van Boxtel

De secretaris, De burgemeester.

Drs. H.A.M. van Berkel M. Buijs

Naar boven