TERINZAGELEGGING ONTWERP VAN HET BESTEMMINGSPLAN “SCHIEVEN 2A”

Logo Assen

Vanaf 30 maart 2017 liggen gedurende een termijn van zes weken bij de publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende ontwerpbesluiten ter inzage:

het ontwerp van het bestemmingsplan “Schieven 2A” met identificatienummer NL.IMRO.0106.99BP20161002F-B001 met bijbehorende stukken (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening);

ontwerpbesluit hogere waarden voor de overschrijding van de voorkeurswaarde in de zin van de Wet geluidhinder.

Ontwerpbestemmingsplan

Door de familie de Vries is een verzoek ingediend voor het toepassen van de ruimte voor ruimte regeling. Het verzoek strekt ertoe een deel van de bestaande opstallen op Schieven 2A en een oude ligboxstal op Deurze 14 (Gemeente Aa en Hunze) te slopen in ruil voor het bouwen van 1 compensatiewoning en een schuur. Het bouwplan is in overleg met de gemeente en de provincie tot stand gekomen.

In het kader van het vooroverleg op grond van artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening is het voorontwerp van het bestemmingsplan op 30 november 2016 toegezonden aan de betrokken instanties. Binnen de reactietermijn is in het kader van het vooroverleg een zevental reacties ontvangen. De reactie van Enexis heeft geleid tot wijziging van de toelichting op het conceptbestemmingsplan. Naast de toelichting zijn ook de planregels op een aantal onderdelen aangepast. Het betreft ambtshalve aanpassingen die bij de toetsing van het plan op uitvoerbaarheid naar voren zijn gekomen.

De belangrijkste wijzigingen zijn opgenomen in de ‘Staat van wijzigingen’, welke integraal onderdeel uitmaakt van de “Reactienota overleg”.

Ontwerpbesluit hogere waarde

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting op de buitengevel van de nieuwe te bouwen woning door het verkeer op de Schieven meer bedraagt dan op basis van de wet Geluidhinder is toegestaan (48 dB). De overschrijding bedraagt 2 dB. Daar door het treffen van bron- en of overdrachtsmaatregelen de toename van de geluidsbelasting niet kan worden weggenomen, stelt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Assen op grond van artikel 76a juncto artikel 110a en 110c van de Wet geluidhinder een hogere waarde vast van maximaal 50dB.

Ter inzage

De procedure voor het besluit hogere waarde wordt gelijktijdig met de bestemmingsplanprocedure doorlopen. Het ontwerp van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarden kunt u met ingang van 30 maart 2017 inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in combinatie met artikel 3.8 lid 1 onder 4 Wet ruimtelijke ordening zienswijzen inbrengen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden. De zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, postbus 30018, 9400 RA Assen. De zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden moet gericht zijn aan het college van burgemeester en wethouders van Assen, Noordersingel 33, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Zienswijzen kunnen schriftelijk of mondeling worden ingediend. Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze schriftelijk. Het indienen van een mondelinge zienswijze is echter ook mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met mevrouw A. Aminzaie Haidari, via telefoonnummer 14 0592. Het is niet mogelijk uw zienswijze via e-mail kenbaar te maken.

De zienswijzen gericht tegen het bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden zullen worden betrokken bij de vaststelling van het plan door de gemeenteraad van Assen.

ASSEN, 29 maart 2017

Naar boven