Gemeente Goeree-Overflakkee - Notitie Reikwijdte en Detailniveau windpark Kroningswind (plaatsingsgebied Noordrand)

Logo Goeree-Overflakkee

Het college van burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee maakt op grond van de artikelen 7.9 en 7.27 van de Wet milieubeheer bekend dat met ingang van 29 maart 2017 de notitie Reikwijdte en Detailniveau voor windpark Kroningswind (plaatsingsgebied Noordrand) gedurende zes weken ter inzage ligt.

Aanleiding

Op 19 juni 2014 heeft de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO, Windenergie’ vastgesteld. In deze structuurvisie zijn de plaatsingsgebieden aangewezen waar windturbines gerealiseerd kunnen worden. Door de gemeenteraad is met deze structuurvisie het kader aangegeven waaraan initiatieven uit de markt in ieder geval getoetst moeten worden.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Voor de concrete invulling van het plaatsingsgebied dient een milieueffectrapport (MER) opgesteld te worden. De eerste stap in de procedure vormt deze kennisgeving van het voornemen tot het opstellen van een MER en de ter inzage legging van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). De Notitie Reikwijdte en Detailniveau geeft globaal een beschrijving voor welke activiteit de MER wordt opgesteld. Hierbij wordt aangegeven op welke manier en tot welk detailniveau de milieueffecten van dit onderwerp zullen worden beschouwd. De volgende stap is het opstellen van het milieueffectrapport voor dit plaatsingsgebied. Deze worden later samen met een ontwerp bestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning ter inzage gelegd.

Vanwege de mogelijke gevolgen op Natura2000-gebieden kan naast de milieueffectrapportages ook een Passende Beoordeling als bedoeld in de Natuurbeschermingswet worden opgesteld. In dat geval is de Passende Beoordeling onderdeel van het MER.

Inspraak en overleg

Inspraak en overleg over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau vindt op verschillende manieren plaats. Ten eerste wordt door middel van deze kennisgeving iedereen in de gelegenheid gesteld om binnen de termijn van zes weken schriftelijk, mondeling of digitaal een zienswijze over het planvoornemen en de notitie naar voren te brengen. Daarnaast wordt de Commissie voor de m.e.r. in deze fase eveneens vrijwillig om advies gevraagd.

Gedurende de termijn van inzage wordt een inloopavond georganiseerd. De datum van deze inloopavond wordt via een aparte publicatie bekend gemaakt.

Ter inzage

De notitie kunt u inzien op het gemeentehuis aan de Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis. Ook kunt u de notities inzien op de gemeentelijke website. Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze (onder vermelding van het betreffende plaatsingsgebied) indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee, postbus 1, 3240 AA Middelharnis.

Voor meer informatie of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer J. Moelker van afdeling Externe Ontwikkelingen via het algemene nummer van de gemeente 14 0187.

Naar boven