Rectificatie vaststelling bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning Bunderhof 2

Logo Gouda

Burgemeester en wethouders van Gouda maken bekend dat de gemeenteraad op 8 maart 2017 het bestemmingsplan Bunderhof 2 heeft vastgesteld, en dat voor het bouwen van de woningen een omgevingsvergunning is verleend.

Bestemmingsplan Bunderhof 2 maakt de bouw van 14 vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen mogelijk . De locatie is gelegen in het verlengde van Bunderhof 1, ten zuiden van de Doggersbanklaan , tussen de Omloopkade en de Bodegraafsestraatweg . Ook is een mogelijkheid toegevoegd voor een nieuwe fietsverbinding. Hiervoor is in het zuiden van het plangebied een strook van 2 meter opgenomen, zodat een verbinding kan worden gemaakt met de Omloopkade.

Coördinatiebesluit

Burgemeester en wethouders van Gouda hebben eerder bekend gemaakt dat de gemeenteraad op 9 maart 2016 heeft besloten toepassing te geven aan de coördinatiebepaling van artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening voor het project Bunderhof 2. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning inzien

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ligt van 23 maart 2017 tot en met 4 mei 2017 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • Digitaal via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0513.0102BPBunderhof2-DF01;

  • Op papier tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda.

Omgevingsvergunning activiteit bouwen en activiteit uitrit

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning ligt met ingang van 23 maart 2017tot en met 3 mei 2017 voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

•Op papier tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het verlenen van de omgevingsvergunning kan met ingang van 24 maart 2017tot en met 4 mei 2017 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor belanghebbenden:

  • 1.

    die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    die bezwaar hebben tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • 3.

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het bestemmingsplan. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Rectificatie

Een rectificatie is nodig omdat het besluit op 22 maart 2017 enkel in het Gemeenteblad en niet in de Staatscourant is gepubliceerd. Daar los van zijn alle belanghebbenden op de hoogte gesteld per brief, via een publicatie in de Goudse Post en op de website van de Gemeente Gouda. Het is niet noodzakelijk om het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken opnieuw ter inzage te leggen.

 

Gouda, 25 maart 2017

Naar boven