Ontwerp-omgevingsvergunning voor het realiseren van een opslag en stalling aan de Miedwei 4 te Lekkum

Logo Leeuwarden

Van donderdag 30 maart 2017 tot en met woensdag 10 mei 2017 ligt de ontwerp-omgevingsvergunning ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3° van de Wabo voor het realiseren van een opslag en stalling op het adres Miedwei 4 te Lekkum met bijbehorende stukken ter inzage.

Ontwikkeling

Het plan betreft het in gebruik nemen van een loods op het adres Miedwei 4 te Lekkum ten behoeve van de opslag en stalling van de Noord Nederlandse bestrijdingsdienst. Het gaat om het stallen van materieel en een kleinschalige hoeveelheid bestrijdingsmiddelen. Het perceel valt binnen bestemmingsplan ‘Leeuwarden – Buitengebied’ en heeft hierin de bestemming ‘Wonen’ met de dubbelbestemming “Waarde-Archeologie 3’. Omdat de bedrijfsvloeroppervlakte meer bedraagt dan 50m2 past deze niet binnen de afwijkingsmogelijkheid die het bestemmingsplan biedt. Het verzoek is dan ook in strijd met het geldende bestemmingsplan. Met toepassing van een afwijking van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12 lid 1 onder a sub 3°van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kan medewerking worden verleend.

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

Reageren

In de periode waarin de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan het college van burgemeester en wethouders dan nog meenemen in de afweging van het definitieve besluit.

  • schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    Vermeld in uw brief:

    • ontwerp-omgevingsvergunning realiseren van een opslag en stalling aan de Miedwei 4 te Lekkum

    • waarom u een zienswijze indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30–17.00 uur).

Naar boven