Kennisgeving beschikking Wabooprichten woning Moleneind 6 te Kortenhoef

Logo Wijdemeren

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning hebben verleend voor het oprichten van een woning op het perceel Moleneind 6 te Kortenhoef. De bestaande woning wordt gesloopt.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Het Wijde Blik 2004 omdat de te bouwen woning buiten het op de verbeelding aangegeven bebouwingsvlak is gesitueerd. Om medewerking te verlenen is afgeweken van het geldende bestemmingsplan. Bij de aanvraag is gevoegd een ruimtelijke onderbouwing waaruit de aanvaardbaarheid van het plan blijkt.

De Omgevingsvergunning en bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 maart 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Rading 1 te Loosdrecht (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op werkdagen van 08.30 – 12.30 uur). U kunt de stukken ook inzien op de gemeentelijke website www.wijdemeren.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nlkunnen de verbeelding en de beschikking worden ingezien

Beroep tegen de vergunning kan worden ingediend door hen die een zienswijze hebben ingediend en hen die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in de gelegenheid te zijn geweest om tegen het ontwerpbesluit een zienswijze in te dienen. Binnen bovengenoemde termijn kan een beroepschrift worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Het indienen van een beroepschrift heeft niet tot gevolg dat de werking van de vergunning wordt stopgezet. Een belanghebbende die dit wenst, en een spoedeisend belang heeft, kan naast het instellen van beroep, een verzoek indienen om een voorlopige voorziening bij genoemde Rechtbank. De Omgevingsvergunning krijgt rechtskracht met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Als gedurende de beroepstermijn echter een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de vergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven