Kennisgeving inspraak Stedenbouwkundig Plan Elzenhagen Zuid

Logo Amsterdam

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 7 maart 2017 het Stedenbouwkundig Plan Elzenhagen Zuid vrijgegeven voor inspraak.

Plangebied

Elzenhagen Zuid maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN). Het gebied grenst in het noorden aan de IJdoornlaan, in het oosten aan het stationsgebied (Station Noord) en Nieuwe Leeuwarderweg, in het zuiden aan de Nieuwe Purmerweg en in het westen aan de Buikslotermeerdijk langs het Noordhollandsch Kanaal.

Omschrijving van het plan

Elzenhagen Zuid wordt een hoog stedelijke groene en waterrijke woonwijk met maatschappelijke-, sport- en onderwijsvoorzieningen. In de nieuwe wijk is ruimte voor maximaal 1.800 woningen, waarvan 30 procent sociale huurwoningen en 20 procent middeldure huurwoningen. Het programma bestaat naast woningbouw uit een basisschool, middelbare school, sporthal en atletiekbaan, maatschappelijke opvang, moskee met sociaal cultureel centrum en broedplaatsen.

Stukken ter inzage

Het Stedenbouwkundig Plan Elzenhagen Zuid ligt van 28 maart tot en met 8 mei 2017 voor een ieder ter inzage bij de informatiebalie van Stadsloket Noord, Buikslotermeerplein 2000 in Amsterdam Noord. Het stedenbouwkundig plan is digitaal te raadplegen via de website www.amsterdam.nl/elzenhagenzuid.

U kunt uw reactie op het stedenbouwkundig plan gedurende de inspraakperiode per mail sturen naar elzenhagenzuid@amsterdam.nl onder vermelding van “inspraakreactie Elzenhagen Zuid” of per post naar: Gemeente Amsterdam, Gebiedsontwikkeling Noord o.v.v. inspraakreactie Elzenhagen Zuid, Postbus 1104, 1000 BC Amsterdam.

Inspraak- en informatiemarkt

U bent van harte welkom tijdens de inspraak- en informatiemarkt op dinsdag 18 april 2017 tussen 17.00-20.00 uur in De Buiksloterkerk, Buiksloterkerkpad 10 in Amsterdam Noord. Tijdens de markt kunnen bezoekers binnenlopen en zich laten informeren over het stedenbouwkundig plan, vragen stellen en een officiële inspraakreactie indienen.

Amsterdam, 27 maart 2017

burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven