Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Partiele herziening N201- zone – Schipholparkeren’

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 9 februari 2017 het bestemmingsplan ‘Partiele herziening N201- zone - Schipholparkeren’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp.

Plangebied

Het plangebied waarop deze partiële herziening betrekking heeft ziet op enkele resterende deelgebieden uit het vigerende bestemmingsplan N201, namelijk op (delen van) de deelgebieden 2, 4, 6 en 8 van Greenpark Aalsmeer alsmede gronden voor de bloemenveiling, voor zover gelegen buiten zone 3 van het Luchthavenindelingsbesluit, zie de bij het bestemmingsplan behorende verbeelding.

Doelstelling

Het gebruik van gronden en gebouwen als perifere parkeervoorziening voor de luchthaven Schiphol is momenteel in alle vigerende bestemmingsplannen in de gemeente Aalsmeer uitgesloten, met uitzondering van (de resterende deelgebieden van) het bestemmingsplan N201-zone. Deze partiele herziening van het bestemmingsplan N201 heeft dan ook als doel om het gebruik van ‘Schipholparkeren’ voor de resterende deelgebieden van dit bestemmingsplan uit te sluiten, waardoor het gebruik van deze gronden in overeenstemming wordt gebracht met het ruimtelijk beleid van de gemeente, zoals beschreven in de notitie "Beleidslijn Schipholparkeren".

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling een aantal wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. De wijzigingen zien op het nader vastleggen op perceelsniveau van het bestaande legale gebruik voor Schipholparkeren op de adressen Oosteinderweg 236-238 en de Middenweg 29a. Tevens is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ook het bestaande legale gebruik voor het perceel aan de Aalsmeerderweg 193a vastgelegd. Als gevolg hiervan zijn in de regels het op het bestaande legale gebruik betrekking hebbende artikel en de wijzigingsbevoegdheid aangepast, evenals relevante tekstpassages in de toelichting. Ook de verbeelding is aangepast. Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen.

Indienen beroep

Het vastgestelde bestemmingsplan herziet een analoog bestemmingsplan. De tervisielegging geschiedt om die reden ook analoog. Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Partiele ‘N201- zone – Schipholparkeren‘ ligt met de bijbehorende stukken van 24 maart tot en met 4 mei 2017 voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

Analoog

U kunt de analoge versie van het vastgestelde bestemmingsplan als pdf-bestand raadplegen op de gemeentelijke website onder: http://0358.ropubliceer.nl

Papier

  • bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. Voor openingstijden zie: http://www.aalsmeer.nl/baliebouwen.

  • bij de balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1. Voor openingstijden zie: http://www.amstelveen.nl/baliebouwen.

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 5 mei 2017. De beroepstermijn start op 24 maart 2017. Gedurende de beroepstermijn kan op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening tot en met 4 mei 2017 schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘N201-zone – Schipholparkeren‘. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

Beroep kan worden ingediend door:

  • belanghebbenden, mits zij tegen het ontwerpbestemmingsplan tijdig zienswijzen hebben ingediend;

  • belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend en;

  • een ieder tegen gewijzigde onderdelen van het vastgestelde bestemmingsplan.

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit tot (gewijzigde) vaststelling treedt in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit treedt dan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven