Bekendmaking vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten (artikel 2 juncto 5 Wvg) voor het Centrumgebied Geleen (Markt nummers 34-44)

Logo Sittard-Geleen

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken op grond van artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de raad ingevolge het bepaalde in artikel 2 juncto artikel 5 Wvg op 23 maart 2017 heeft besloten, de percelen gelegen aan de Markt te Geleen (huisnummers 34-44) aan wijzen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant (Publicatie Staatscourant: 27 maart 2017).

Ter inzage

Het besluit van de raad ligt samen met bijbehorende bijlagen, bevattende een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte van elk van de in de aanwijzing opgenomen percelen, evenals de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten en een kaart (tekening nr. 8787 d.d. 23-03-2017) met daarop de aan de percelen toegedachte bestemming(-en) alsmede overige relevante gegevens, met ingang van dinsdag 28 maart 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij in de Stadswinkel (Markt 1 te Geleen). De Stadswinkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en/of beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen, wanneer zij die wensen te verkopen respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Sittard-Geleen moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen hierover één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekend schrijven bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen daarvan. De vestiging van het voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie jaar, te rekenen vanaf de datum van het besluit, en wordt van rechtswege verlengd indien binnen deze termijn een bestemmingsplan wordt vastgesteld.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Staatscourant (van 27 maart 2017), een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Sittard-Geleen, postbus 18, 6130 AA Sittard. Belanghebbenden die reeds bezwaar hebben gemaakt tegen het collegebesluit van 17 januari 2017 hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen, omdat dit bezwaarschrift mede wordt geacht te zijn gericht aan de gemeenteraad.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • 1.

    de naam en adres van indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht;

  • 4.

    de gronden van bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend en tevens van mening is dat spoed is vereist, kan een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht. Hieraan zijn kosten verbonden. Ook dient u een kopie van uw ingediende bezwaarschrift mee te sturen.

Sittard, 27 maart 2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen

Naar boven