Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Bedrijventerreinen (Nude 54U en Nude 56B)

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 30 januari 2017 het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen” gewijzigd heeft vastgesteld.

Begrenzingen

Het plangebied omvat 4 bestaande bedrijventerreinen: Business & Science Park Wageningen, deelgebied Agro Business Park (gelegen tussen De Geer, Nieuwe Kanaal, Kortenoord Allee), Nude 1980 (globaal begrensd door Troelstraweg, Schaepmanstraat, Groen van Prinstererstraat, Grebbedijk, Haven-Afweg, Costerweg), Nudepark (ten zuiden van Nude en ten noorden van Grebbedijk) en het gebied aan de Marijkeweg (globaal begrensd door Kortenoord Allee, Lawickse Allee, deel ten zuiden van Haarweg, Marijkeweg (noord en zuid) en Binnenhaven 5).

Inhoud bestemmingsplan

Directe aanleiding voor dit bestemmingsplan is de uitspraak van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 31 augustus 2016. Deze uitspraak houdt in, dat het besluit van de raad van 23 maart 2015 vernietigd is voor zover de meubelmakerij op het perceel Nude 54 niet als zodanig is bestemd en het betreft de bestemming ‘Bedrijventerrein-2’ ter plaatse van het perceel Nude 56B.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het plan zijn er wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het op 23 maart 2015 door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’. Kort samengevat zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

a. Het opnemen van de aanduiding ‘sb-mm’; ‘specifieke vorm van bedrijf – meubelmakerij’ op de verbeelding voor het gedeelte van het pand Nude 54, waarin de meubelmakerij is gevestigd (Nude 54U);

b. in artikel 3.1 sub b25 van de regels is de bepaling toegevoegd dat de grond ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van bedrijf - meubelmakerij' tevens bestemd is voor een meubelmakerij;

c. het opnemen van de bestemmingen ‘wonen’ en ‘tuin’ op de verbeelding voor het perceel Nude 56B.

Ter inzage

Het plan met bijlagen ligt met ingang van vrijdag 24 maart 2017 gedurende 6 weken ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op maandag tot en met donderdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien. De afspraken vinden plaats op: maandag, dinsdag, woensdag of donderdag tussen 13.30-15.30 uur.

Website

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente Wageningen (www.wageningen.nl/bestemmingsplannen). Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0289.0000BpBedrterr-VSG3.

Beroep

Tot en met donderdag 4 mei 2017 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld. Beroep kan alleen worden ingesteld tegen de genoemde wijzigingen. Alleen belanghebbenden, die zich niet met de wijzigingen kunnen verenigen, kunnen beroep instellen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan kunt u contact opnemen met Publiekszaken (0317 – 492 400).

 

Naar boven