Bekendmaking verlenen omgevingsvergunning McDonald’s Vreelandseweg 42 – 46 in Hilversum

Logo Hilversum

 

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken bekend dat het college op 21 maart 2017 heeft besloten om omgevingsvergunning te verlenen voor nieuwbouw van een McDonald's op de bestaande ondergrondse parkeergarage inclusief een verwijsmast op de Vreelandseweg 42 – 46 in Hilversum.

 

Aanvraag en plan

Op 9 maart 2016 is een aanvraag omgevingsvergunning (kenmerk 312620) ingediend voor het bouwen van een restaurant, het aanbrengen van gevelreclame, het aanpassen van de parkeerkelder, het plaatsen van 3 vlaggenmasten (9 m) en 1 verwijsmast (12 meter), het oprichten van een hekwerk, het maken een groendoek/scherm en het plaatsen van straatmeubilair, alsmede het wijzigen van de uitweg.

De aanvraag, de ruimtelijke onderbouwing, de ontwerp-omgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken hebben van 1 juli 2016 tot en met 11 augustus 2016 ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn 223 zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft op 8 maart 2017 (o.a.) de reactie op de zienswijzen vastgesteld en besloten tot het afgeven van een ‘verklaring van geen bedenkingen’ voor deze aanvraag.

Het verleende besluit wijkt af van het ontwerpbesluit ten aanzien van de gevels van het trappenhuis (de toegang naar de garage), de ruimtelijke onderbouwing en de bijbehorende onderzoeken w.o. een geactualiseerde versie van het verkeersonderzoek (d.d. 15 maart 2017). Naar aanleiding van zienswijzen is het aantal te realiseren parkeerplaatsen vermeerderd. Ten behoeve van de behandeling in de commissie en raad zijn diverse documenten aan de raadsstukken toegevoegd die allen onderdeel zijn van en betrokken zijn bij afwegingen bij de raad.

 

Inzien

Op het Stadskantoor

De verleende omgevingsvergunning en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 24 maart 2017 tot en met donderdag 4 mei 2017 (6 weken) ter inzage bij de

Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. De Burgerleeskamer is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Digitaal

De stukken kunnen daarnaast ook digitaal worden ingezien en geraadpleegd op de digitale burgerleeskamer via de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl). Tevens kan het plan bekeken worden via de site http://0402.roview.net/, klik op ‘Zoek in lijst met plannen’ en vervolgens op ‘McDonald’s Vreelandseweg’. Tot slot kan het plan worden bekeken via de site http://www.ruimtelijkeplannen.nl. De stukken zijn op deze website te vinden via het planid-nummer NL.IMRO.0402.13ov01mcdvreeland-va01.

 

Beroep indienen en vervolgprocedure

Tegen dit besluit kan gedurende 24 maart 2017 tot en met 4 mei 2017 beroep worden ingesteld bij de rechtbank Midden-Nederland, sector Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht over de ontwerp-omgevingsvergunning en ‘ontwerp-verklaring van geen bedenkingen’;

• een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning en ‘ontwerp-verklaring van geen bedenkingen’ bij het college naar voren heeft gebracht.

 

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste uw naam en adres, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van uw beroep bevatten. Het beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend. De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking. Als u een beroepschrift heeft ingediend, kunt u de rechter ook vragen om een voorlopige voorziening waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend. Een verzoek moet worden opgestuurd naar de Voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland (afd. voorlopige voorzieningen), postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer R. Sprik van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer 035 – 629 2586 of via email r.sprik@hilversum.nl.

 

 

Hilversum, 23 maart 2017

Burgemeester en wethouders gemeente Hilversum

Naar boven