Besluit van de Minister van Economische Zaken van 17 maart 2017, nr. WJZ/17022150, houdende aanwijzing toezichthouders Wet telecommunicatievoorzieningen BES en Wet post BES

Gelet op artikel 31a, eerste lid, van de Wet telecommunicatievoorzieningen BES en artikel 15, eerste lid, van de Wet post BES;

Besluit:

Artikel 1

Met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de Wet telecommunicatievoorzieningen BES en de Wet post BES, zijn belast: personen in dienst bij de Rijksdienst Caribisch Nederland en werkzaam voor Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken, alsmede inspecteurs van de afdeling Toezicht van Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanwijzing toezichthouder Wet telecommunicatievoorzieningen BES en Wet post BES.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 17 maart 2017

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van publicatie van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 204001, 2500 EK ’s-Gravenhage.

TOELICHTING

Op 10 oktober 2010 zijn Bonaire, Sint Eustatius en Saba als openbare lichamen toegetreden tot het Nederlandse staatsbestel. De verantwoordelijkheid voor het toezicht op de naleving van de Wet telecommunicatievoorzieningen BES en Wet post BES in Caribisch Nederland berust bij de Minister van Economische Zaken.

De Minister van Economische Zaken heeft voorheen een inspecteur van het Bureau Telecommunicatie en Post van het land Curaçao aangewezen als toezichthouder.

Per 1 januari 2017 is deze inspecteur niet langer werkzaam voor het Bureau Telecommunicatie en Post, maar in dienst getreden bij de Rijksdienst Caribisch Nederland en wordt hij inhoudelijk aangestuurd door Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken. Vanwege deze verandering in dienstverband, dient het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet telecommunicatievoorzieningen BES en Wet post BES op deze nieuwe situatie te worden aangepast. Daarnaast is van de gelegenheid gebruik gemaakt om in het besluit niet meer de individuele inspecteurs aan te wijzen, maar om een algemene grondslag voor de aanwijzing van toezichthouders in Caribisch Nederland te creëren.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven