Wijzigingsbesluit Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11 van het Bestuursreglement van de Nederlandse Zorgautoriteit;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa wordt gewijzigd als volgt:

A

In artikel 3, tweede lid, vervalt ‘Detectie en Toezicht Zorgaanbieders,’ en wordt ‘en de unit Snelle Interventies’ vervangen door: en de unit Detectie en Snelle Interventies.

B

In bijlage 1, onder 2, wordt de laatste zin in de vierde alinea vervangen door: De directie Toezicht en Handhaving kent de units Markttoezicht en Toezicht Zorgaanbieders, Toezicht Zorgverzekeraars, Toezicht Transparantie en Zorgplicht, Toezicht Wlz-uitvoerders en de unit Detectie en Snelle Interventies.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 april 2017.

Utrecht, 15 maart 2017

Nederlandse Zorgautoriteit M.J. Kaljouw voorzitter Raad van Bestuur

TOELICHTING BIJ HET WIJZIGINGSBESLUIT VAN HET BESLUIT ORGANISATIE, MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING NZA

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op 14 maart 2017 besloten tot aanpassing van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa (hierna: Mandaatbesluit).

Artikelsgewijze toelichting

Artikel I, onderdelen A en B

Na eerdere uitbreiding en herstructurering van de Directie Toezicht & Handhaving in 2014 en 2015 is er door nieuwe ontwikkelingen opnieuw een (beperkte) herstructurering van de directie T&H gewenst. Deze herstructurering leidt tot een andere unitindeling.

De drie units Markttoezicht en Toezicht Zorgaanbieders (MTZ), Detectie & Toezicht Zorgaanbieders (DTZ) en Snelle Interventies (SI) worden met ingang van 1 april 2017 heringedeeld naar twee units: Markttoezicht en Toezicht Zorgaanbieders (MTZ) en Detectie en Snelle Interventies (DSI).

Ook de toelichting in Bijlage 1 bij het Mandaatbesluit is aangepast aan de gewijzigde unitindeling bij de Directie Toezicht en Handhaving.

De integrale tekst van het Mandaatbesluit NZa (en de gewijzigde bijlage die bij het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging behoort), zijn te vinden op de website van de NZa: www.nza.nl.

Naar boven