WET RUIMTELIJKE ORDENING

Logo Westvoorne

vastgestelde beheersverordening

Landelijk Gebied Westvoorne

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken bekend dat op grond van artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad op 21 maart 2017 de beheersverordening Landelijk Gebied Westvoorne heeft vastgesteld.

Inhoud beheersverordening

In de beheersverordening is de planologische situatie vastgelegd voor een groot deel van het landelijk gebied van Westvoorne. De beheersverordening vervangt de volgende bestemmingsplannen, inclusief de daarbij horende (gedeeltelijke) herzieningen:

  • -

    Landelijk Gebied Westvoorne;

  • -

    Kruiningergors;

  • -

    Ruimte voor Ruimte;

  • -

    Ruimte voor Ruimte 2.

De beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk die op basis van de vorige bestemmingsplannen planologisch nog niet waren toegestaan. De bouw- en gebruiksmogelijkheden uit de genoemde plannen zijn een op een overgenomen in de beheersverordening. Wijzigingsbevoegdheden en nadere eisen uit de voorgaande plannen zijn niet de beheersverordening overgenomen, omdat deze op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening alleen in een bestemmingsplan kunnen worden opgenomen.

Voorbereiding omgevingsplan Buitengebied Westvoorne

Wij werken samen met de gemeente Brielle aan de voorbereiding van een geheel nieuw plan voor het buitengebied. Eventuele verzoeken om aanpassing van de bouw- of gebruiksmogelijkheden worden in het kader van dit omgevingsplan Buitengebied meegenomen.

Gezien de zorgvuldige voorbereiding kan het omgevingsplan niet eerder dan eind 2017 of begin 2018 vastgesteld worden. Daarom is ervoor gekozen om vooruitlopend op de vaststelling van het omgevingsplan een beheersverordening op te stellen. Hiermee is aan de wettelijke actualiseringsplicht van verouderde plannen voldaan.

Inwerkingtreding en ter inzage

De gemeenteraad heeft bepaald dat de beheersverordening in werking treedt op de dag na de publicatie.

U kunt de beheersverordening vanaf nu downloaden van onze website www.westvoorne.nl/grondgebied, bij het kopje bestemmingsplannen, geldende plannen. De beheersverordening is ook te bekijken via de website RO-Online (www.ruimtelijkeplannen.nl). De IMRO-code van de beheersverordening is NL.IMRO.0614.BHLandelijkGebied-0100. Ook is een papieren versie van de beheersverordening te bekijken in het gemeentehuis.

Het vaststellen van een beheersverordening is een besluit tot vaststelling van algemeen verbindende voorschriften. Op een dergelijk besluit is hoofdstuk 3 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Tegen de vastgestelde beheersverordening kan, gelet op artikel 8.3 van de Algemene wet bestuursrecht, dan ook geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Rockanje, 29 maart 2017

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris, R.G. Beek

de burgemeester, P.E. de Jong

Naar boven