Kennisgeving bestemmingsplan “Kern ’s-Gravenpolder 2013, gedeelte Schuitweg 18, 2017”

Logo Borsele

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Bij besluit van 9 maart 2017 heeft de gemeenteraad van Borsele het bestemmingsplan “Kern ’s-Gravenpolder 2013, gedeelte Schuitweg 18, 2017” gewijzigd vastgesteld. Vanaf 22 maart 2017  ligt het bestemmingsplan samen met het vaststellingsbesluit voor iedereen ter inzage.

Inhoud bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan biedt de planologisch-juridische basis voor het realiseren van een twee-onder-kap woning op het perceel Schuitweg 18 in ‘s-Gravenpolder.  

Het ontwerpbestemmingsplan heeft in de periode van 8 december 2016 t/m 18 januari 2017 ter visie gelegen. Gedurende deze periode kon een ieder een zienswijze indienen. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

 

  • 1.

    het kadastrale perceel bekend als Borsele sectie AG nummer 1655 is aan het plangebied toegevoegd.

Voor een meer gedetailleerd overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan dat bij de stukken is in te zien.

 

Inzage

U kunt het bestemmingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad “Bestemmingsplannen”. Vul dan in het venster “ID” de plancode van dit bestemmingsplan in: NL.IMRO.0654.BPGPSW182017-0002.

Daarnaast ligt het vaststellingsbesluit samen met het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 te Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag van 08.30 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur. Wij willen erop wijzen dat bij eventuele discrepanties tussen het digitale plan en het fysieke plan, de versie op www.ruimtelijkeplannen.nl leidend is.

 

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die wil opkomen tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

  • 2.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp bestemmingsplan.

 

U kunt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De beroepstermijn loopt van 23 maart 2017 t/m 3 mei 2017.

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Heinkenszand, 22 maart 2017

Naar boven