Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder t.b.v. bestemmingsplan Ede, Verlengde Blokkenweg 14 (Park de Blokken) (zaaknummer 64742)

Logo Ede

Op grond van art. 4.10 Besluit geluidhinder en art. 110a Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders van Ede bereidt een besluit hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting voor ten behoeve van bestemmingsplan Ede, Verlengde Blokkenweg 14 (Park de Blokken).

Inzage

U kunt het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder met bijbehorende stukken (digitaal) inzien van donderdag 23 maart tot en met woensdag 3 mei 2017 bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Online kunt u terecht op https://zoek.officielebekendmakingen.nl.

Gebied en gevolg

De hogere waarden hebben betrekking op de geluidsbelasting van 19 nieuwe appartementen die worden gerealiseerd op de locatie Verlengde Blokkenweg 14 in Ede. De geluidsbelasting van deze woningen vanwege de spoorweg Utrecht-Arnhem ligt boven de voorkeurswaarde en is niet met realistische maatregelen te reduceren tot de voorkeurswaarde. Daarom maken Burgemeester en wethouders gebruik van de bevoegdheid tot het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege het railverkeerslawaai van de spoorlijn Utrecht-Arnhem. Middels dit besluit wordt de ontwikkelende partij verplicht geluidsisolerende maatregelen te treffen aan de gevels, zodanig dat het binnenniveau in de geluidgevoelige ruimten van de woningen voldoet aan de toepasselijke grenswaarde conform afdeling 3.1 van het Bouwbesluit 2012. De ontwikkelingen worden planologisch mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan Ede, Verlengde Blokkenweg 14 (Park de Blokken), met nummer NL.IMRO.0228.BP2016PRKW0001-0201.

Zienswijze

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbesluit sturen aan het college van B&W, postbus 9024, 6710 HM Ede. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Janneke Buliga, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 68 0831.

Naar boven