Vestiging voorkeursrecht gemeente Noordenveld

Logo Noordenveld

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld maakt op grond van artikel 7 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 21 maart 2017 op grond van het bepaalde in artikel 5 Wvg besloten heeft om aan de gemeenteraad van de gemeente Noordenveld voor te stellen de hierna aangegeven percelen grond aan te wijzen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Deze percelen grond zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende tekening en de perceellijst met kadastrale aanduidingen, oppervlakten en namen van eigenaren en zakelijk gerechtigden.

Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld bij het besluit van 21 maart 2017 besloten op basis van artikel 6 Wvg de hiervoor omschreven percelen grond voorlopig aan te wijzen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Het besluit op basis van artikel 6 Wvg heeft een geldingsduur van maximaal drie (3) maanden, waarbinnen de gemeenteraad van de gemeente Noordenveld moet besluiten om het voorkeursrecht te bestendigen.

 

Het collegebesluit ligt samen met het voorstel aan de gemeenteraad en het conceptraadsbesluit en bijbehorende stukken, bevattende de tekening en de perceellijst met kadastrale aanduidingen, oppervlakten en namen van eigenaren en zakelijk gerechtigden alsmede overige relevante gegevens vanaf 23 maart 2017 ter inzage op het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Roden. Openingstijden van het Gemeentehuis zijn maandag tot en met woensdag van 09.00 tot 16.00 uur, donderdag van 09.00 tot 19.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Voor afspraken buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de heer A.M. Kooistra via telefoonnummer 14 050.

 

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzing van de percelen grond worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 Awb, in de gelegenheid gesteld om in de periode, ingaande 23 maart 2017 tot en met 22 april 2017, hun zienswijzen schriftelijk of mondeling naar voren te brengen ten aanzien van het concept-raadsbesluit. Zienswijzen kunt u schriftelijk richten aan de Gemeenteraad van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer A.M. Kooistra via telefoonnummer 14 050.

 

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders wordt beschouwd als een besluit waarop de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing is. Belanghebbenden kunnen met ingang van 23 maart 2017 gedurende de termijn van zes (6) weken een bezwaarschrift indienen bij het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden.

Het bezwaar moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

  • d.

    de gronden van bezwaar.

 

Tijdens de bezwaarschriftenprocedure geldt het genomen besluit. Het kan zijn dat dit besluit intussen onherstelbare gevolgen heeft. Met het oog hierop kan degene die bezwaar heeft gemaakt een voorlopige voorziening vragen. Daarvoor is vereist dat er gelet op de bij het besluit betrokken belangen sprake is van onverwijlde spoed. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen (sector Bestuursrecht), Postbus 150, 9700 AD Groningen. Aan de indiening van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

21 maart 2017,

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld.

Naar boven