Verlenen omgevingsvergunning en besluit hogere waarden ex artikel 110 a van de Wet geluidhinder ten behoeve van twee nieuw te bouwen woningen aan de Bedevaartweg 26 en 28 te IJsselstein.

Logo IJsselstein

Burgemeester en wethouders van IJsselstein maken bekend dat de volgende besluiten met de bijbehorende stukken worden verleend:

  • -

    de omgevingsvergunning voor twee nieuw te bouwen woningen aan de Bedevaartweg 26 en 28 in IJsselstein;

  • -

    het besluit hogere waarden ex artikel 110a van de Wet geluidhinder, ten behoeve van twee nieuw te bouwen woningen aan de Bedevaartweg 26 en 28 in IJsselstein.

Het College heeft met toepassing van artikel 2.12, eerste lid onder a onder 3e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht afgeweken van de regels van het geldende bestemmingsplan “Achterveld e.o.”.

WET GELUIDHINDER

Het bouwplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de nieuwe woningen, vanwege het wegverkeer op de Kerspellaan, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. Ten behoeve van de aanvraag heeft het College op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder de volgende hoogst toelaatbare waarden vastgesteld.

woning

ontvanger­punt

ontvanger­hoogte

geluids­belasting

weg

Bedevaartweg 26

13 en 14

1,5 / 4,4 / 7,3 m

-- / 53 / 54 dB

Kerspellaan

Bedevaartweg 28

04 en 05

1,5 / 4,4 m

-- / 53 dB

Kerspellaan

Het besluit wordt, zodra dit onherroepelijk is geworden, zo spoedig mogelijk ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster.

 

De omgevingsvergunning en het besluit hogere waarden liggen met de bijbehorende adviezen en stukken met ingang van donderdag 12 januari 2017 tot en met donderdag 23 februari 2017 ter inzage. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden van het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis Daarnaast zijn de besluiten en de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.ijsselstein.nl. De omgevingsvergunning is te vinden onder identificatienummer: NL.IMRO.0353.201606Bedevaartweg-Va01.

Tegen de beschikking kan vanaf vrijdag 13 januari t/m donderdag 23 februari 2017 beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • belanghebbenden die willen opkomen tegen de wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

De beschikking treedt met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn in werking tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

 

Instellen beroep omgevingsvergunning

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT. Tevens kunt u de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. U kunt uw verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT.

 

Instellen beroep besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State. Uw beroep kunt u richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage, onder duidelijke vermelding van uw naam en adres alsmede het kenmerk van het betreffende besluit hogere waarden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Hierover ontvangt de indiener nader bericht van de Raad van State

Naar boven