Beschikking - Hogere grenswaarde Wet geluidhinder Hogeveldseweg nabij 1 Echteld

Logo Neder-Betuwe

Het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe heeft op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) een hogere dan de voorkeurswaarde geluid van 48 dB vastgesteld voor de locatie Hogeveldseweg nabij 1 te Echteld. De hogere grenswaarde geluid is vastgesteld om medewerking te kunnen verlenen aan een procedure tot herziening van het bestemmingsplan ten behoeve van de realisatie van een bedrijfsloods met bedrijfswoning op het perceel Hogeveldseweg nabij 1 in Echteld, ten behoeve van een kleinfruitbedrijf. De beschikking tot vaststelling van een hogere grenswaarde van 52 dB voor deze locatie is gebaseerd op het formulier verzoek hogere grenswaarde verkeerslawaai (d.d. 29 november 2016) en het akoestisch onderzoek (Ecoconsultancy, kenmerk 2346.003 Eindrapportage, 2 september 2016).

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor het specifieke bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel van de bedrijfswoning wordt toegestaan.

Inzageperiode: 23 maart 2017 t/m 3 mei 2017

Inzageplaatsen:

- analoog: tijdens de openingstijden van het Omgevingsloket van het gemeentehuis Neder-Betuwe, Burgemeester Lodderstraat 20, 4043 KM Opheusden

- digitaal: op www.nederbetuwe.nl onder Veel bezochte pagina’s naar Bekendmakingen - 2017 - week 12 - Ruimtelijke ontwikkeling

Belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze omtrent de ontwerp beschikking hebben kenbaar gemaakt, alsmede belanghebbenden, die kunnen aantonen, dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen gedurende voornoemde termijn van zes weken schriftelijk beroep instellen tegen de beschikking tot vaststelling van de hogere grenswaarde, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres: zie hierboven), treedt de beschikking niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Opheusden, 22 maart 2017

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven