Vastgesteld bestemmingsplan “Hattemerbroek, Zuiderzeestraatweg 680” en besluit Hogere waarden

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 9 maart 2017 het bestemmingsplan “Hattemerbroek, Zuiderzeestraatweg 680” ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebben raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend dat de Hogere waarden voor het bestemmingsplan Hattemerbroek, Zuiderzeestraatweg 680 op 26 januari 2017 zijn vastgesteld conform het ontwerpbesluit. Het definitieve besluit Hogere waarden ligt op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage.

Doel van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan is bedoeld om de ontwikkeling van een bouwplan voor 9 grondgebonden woningen mogelijk te maken op de voormalige bedrijfslocatie van het bedrijf ‘Vika bedrijfswagens’. De reeds aanwezige bedrijfswoning op dit perceel is in dit bestemmingsplan als reguliere woning opgenomen.

Hogere Waarden

Op grond van de Wet Geluidhinder mag de geluidbelasting door wegverkeer bij de gevels van nieuw te bouwen (te bestemmen) woningen en andere geluidsgevoelige bestemmingen in principe niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevels van drie woningen gelegen aan de Zuiderzeestraatweg bedraagt maximaal 59 decibel. Burgemeester en wethouders zijn in verband daarmee van plan om voor de bedoelde woningen een hogere geluidsbelasting toe te staan.

Inzagetermijn

Met ingang van 22 maart 2017 liggen het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit met bijbehorende stukken en het besluit Hogere waarden met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken op de volgende manieren inzien:

  • 1.

    bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek,

  • 2.

    op de gemeentelijke website, www.oldebroek.nl,

  • 3.

    of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0269.HB106‐VG01.

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep Hogere Waarden

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet geluidhinder en de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en de Hogere waarden treden in werking met ingang van 3 mei 2017 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 21 maart 2017.

Naar boven