Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Oostendorperstraatweg 50 en besluit Hogere waarden

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 9 maart 2017 het bestemmingsplan Buitengebied, Oostendorperstraatweg 50 ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend dat de Hogere waarden voor het bestemmingsplan Buitengebied, Oostendorperstraatweg 50 op 11 januari 2017 zijn vastgesteld conform het ontwerpbesluit. Het definitieve besluit Hogere waarden wordt op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Buitengebied, Oostendorperstraatweg 50 heeft betrekking op functieverandering

in het kader van Vrijkomende Agrarische Bedrijfsgebouwen. Hierbij is alle agrarische bebouwing op het perceel Zuiderzeestraatweg 295 in Oldebroek gesloopt. Als compensatie wordt één vrijstaande woning met bijgebouw gebouwd op het perceel Oostendorperstraatweg nabij 48 in Oosterwolde. Om de functieverandering mogelijk te maken moet het vigerende bestemmingsplan Buitengebied 2007 worden gewijzigd.

Op grond van de Wet geluidhinder mag het weggeluid bij de gevels van nieuw te bouwen woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevel van de nieuw te bouwen woning aan de Oostendorperstraatweg in het bestemmingsplan Buitengebied, Oostendorperstraatweg 50 bedraagt echter maximaal 53 decibel. Burgemeester en wethouders hebben in verband daarmee voor de bedoelde woning een hogere geluidsbelasting toegestaan van 52 decibel.

Ter inzage

Van 22 maart tot en met 2 mei 2017 liggen het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en het besluit Hogere waarden met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • 1.

    Door een bezoek te brengen aan het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek,

  • 2.

    Op de gemeentelijke website, www.oldebroek.nl,

  • 3.

    Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0269.BG137-VG01.

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep Hogere Waarden

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij

het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende,

aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet geluidhinder en de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en de Hogere waarden treden in werking met ingang van 3 mei 2017 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 21 maart 2017.

Naar boven