Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel – Kromme Elleboog’ en beeldkwaliteitplan

Logo Meppel

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor de locatie Kromme Elleboog. Burgemeester en wethouders leggen het voorontwerp bestemmingsplan ‘Meppel – Kromme Elleboog’ en ontwerp beeldkwaliteitplan voor de Kromme Elleboog ter inzage van 23 maart tot en met 3 mei 2017 conform de gemeentelijke inspraakverordening.

Het plan

Het plangebied is gelegen tussen de Groenmarkt en de Kromme Elleboog. Het betreft een herontwikkeling van het voormalige pand van de Koninklijke Boom Uitgevers en de parkeerplaats ten oosten van dit pand. Het plan omvat een parkeergarage met 220 parkeerplaatsen, 83 appartementen van maximaal 50 m2 en commerciële ruimte van 350 m2. Het gemeentelijk monument het Klokkenhuis is conserverend in het bestemmingsplan opgenomen, maar valt buiten de herontwikkeling van de Kromme Elleboog.

Begin 2013 heeft al een voorontwerp bestemmingsplan voor de Kromme Elleboog ter inzage gelegen. De plannen zijn echter gewijzigd ten opzichte van het bestemmingsplan uit 2013. Vandaar dat er opnieuw een voorontwerp bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. Het geldende beeldkwaliteitplan dient eveneens aangepast te worden en wordt tegelijkertijd ter inzage gelegd.

Waar kunt u het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan inzien?

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel – Kromme Elleboog’ en het beeldkwaliteitplan liggen ter inzage van 23 maart tot en met 3 mei 2017 op het stadhuis van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel. Zie voor actuele openingstijden onze website www.meppel.nl. Het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting en bijlagen) is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.meppel.nl/bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan heeft de planidentificatie ‘NL.IMRO.0119.KrommeElleboog-BPA2’.

Hoe kunt u uw inspraakreactie kenbaar maken?

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 van het Besluit ruimtelijke ordening wordt vermeld dat op dit moment de gelegenheid wordt geboden een inspraakreactie op grond van de gemeentelijke inspraakverordening over dit voornemen naar voren te brengen. Gedurende de periode van terinzagelegging kunt u reageren op het plan. Inspraakreacties kunt u (ondertekend en voorzien van naam en datum) indienen bij burgemeester en wethouders (Postbus 501, 7940 AM Meppel). Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge inspraakreactie. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522. Dit dient nadrukkelijk te worden vermeld en van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Meppel, 22 maart 2017

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven