Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan ‘Graaf van Rechterenweg 12, 2017’

Logo Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het volgende bestemmingsplan wordt voorbereid:

 

G raaf van Rechterenweg 12, 2017 . Dit bestemmingsplan voorziet in het wijzigen van het bestemmingsplan voor het voormalige Hotel Dreyeroord aan de Graaf van Rechterenweg 12 in Oosterbeek. Hierbij wordt de huidige ‘Horeca-bestemming’ vervangen door een ‘Maatschappelijke- bestemming’ en voor een klein deel een ‘Tuin-bestemming. Het huidige bouwvlak wordt daarbij iets kleiner. De maximaal toegestane bouwhoogtes blijven gelijk. Met het bestemmingsplan wordt de huisvesting van Het Gastenhuis mogelijk. Dit betreft de huisvesting van dementerende ouderen en een gastgezin. Het pand van het voormalige Hotel Dreyeroord wordt, nadat het bestemmingsplan is afgerond, herbouwd in grotendeels de stijl van het pand in de Tweede Wereldoorlog met een kleine moderne aanbouw. Het nieuwe bestemmingsplan maakt deze nieuwe ontwikkeling (in hoofdzaak een niet heel veel meer dan een functiewijziging) mogelijk.

 

Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en kunt u ook geen zienswijze indienen ten aanzien van het voornemen het bestemmingsplan te gaan wijzigen. Zodra het ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd kunt u stukken inzien. De verwachting is dat het bestemmingsplan ‘Graaf van Rechterenweg 12, 2017’ binnen circa twee weken in ontwerp ter inzage wordt gelegd.

Naar boven