Rectificatie - Coördinatieregeling ontwerpbesluiten Esgang 4 te Oosterwolde

Logo Ooststellingwerf

Deze rectificatie is noodzakelijk, omdat na de eerdere bekendmaking (op 28 december 2016) het ontwerpbestemmingsplan Oosterwolde - Bedrijventerrein Venekoten (Herziening Esgang) enkele dagen foutief op www.ruimtelijkeplannen.nl stond weergegeven. Een aantal bijlagen waren niet te downloaden en een aantal figuren waren weggevallen in de toelichting. Hierdoor is het noodzakelijk om de termijn van de terinzagelegging met twee weken te verschuiven. Overigens is het wel zo dat reacties, die binnen de termijn vanaf 29 december 2016 t/m 11 januari 2017 zijn binnengekomen, zullen worden meegenomen als zienswijze. Hieronder volgt de nieuwe publicatie:

Burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf maken bekend dat vanaf donderdag 12 januari 2017 ter inzage liggen:

  • -

    ontwerp bestemmingsplan Oosterwolde - Bedrijventerrein Venekoten (Herziening Esgang);

  • -

    ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteiten ‘milieu’ en ‘bouwen’.

Coördinatieregeling

Op 19 april 2016 heeft de raad ingestemd om de coördinatieregeling op het plangebied van Esgang 4 van toepassing te verklaren. Dit houdt in dat het college zorgdraagt voor de publicatie, de terinzagelegging en het op juiste wijze coördineren van binnengekomen zienswijzen gericht tegen de diverse besluiten.

Ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan (planidentificatienummer: NL.IMRO.0085.BPVENEKESGANG-ON01) is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt de locatie ook direct raadplegen via de volgende URL:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0085.BPVENEKESGANG-ON01.

Het bestemmingsplan maakt de verdere ontwikkeling mogelijk van een zand- en grindhandel, die nu nog in Appelscha is gevestigd. De activiteiten met betrekking tot de handel in zand en grind passen binnen het bestemmingsplan. Deze activiteiten worden nu al uitgeoefend op de nieuwe locatie. De activiteit afvalverwerking (~ het breken, verwerken en sorteren van sloopafval en puin) past niet binnen het geldende bestemmingsplan vanwege de hogere milieucategorie.

Ontwerp omgevingsvergunning

Gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan liggen ook de aanvraag, de ontwerp omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken ter inzage. De ontwerp omgevingsvergunning ziet toe op de activiteiten ‘bouwen’ en ‘milieu’ en maakt het (deels) bouwen, oprichten en het in werking hebben van een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer mogelijk.

Ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken vanaf 12 januari t/m 22 februari 2017 inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde.

Het ontwerpbestemmingsplan is - zoals eerder genoemd - ook digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies.

Zienswijze ontwerpbesluiten

Gedurende de inzagetermijn kunt u op dit voornemen zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Iedereen mag van deze mogelijkheid gebruik maken.

Schriftelijk

Stuur uw zienswijze naar de raad van de gemeente Ooststellingwerf, Postbus 38, 8430 AA Oosterwolde. Vermeld in uw brief het onderwerp: coördinatieregeling ontwerpbesluiten Esgang 4 te Oosterwolde.

Mondeling

Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer P. Plantenga via (0516) 566 240.

Naar boven