Kennisgeving bestemmingsplannen“Rotterdam The Hague Airport” en “Parapluherziening geluidzone RTHA”

Logo Rotterdam

 

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 2 februari 2017 de bestemmingsplannen “Rotterdam The Hague Airport” (NL.IMRO.0599.BP1041RdamAirport-va-01) en “Parapluherziening geluidzone RTHA” (NL.IMRO.0559.BP1082PaplugzRTHA-va01) met de bijbehorende planMER‘ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan “Rotterdam The Hague Airport” is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

Het plangebied van het bestemmingsplan “Rotterdam The Hague Airport” wordt begrensd door de verkeersaders 'Doenkade', de A13 en de Hoge SnelheidsLijn (HSL). Aan de noordkant grenst het plangebied aan de open Schieveense Polder. De zuid- en westkant wordt begrensd door de woongebieden van het gebied Overschie. Ten zuidoosten ligt het bedrijventerrein Zestienhoven.

Met het bestemmingsplan “Rotterdam The Hague Airport” wordt weer een actueel ruimtelijk-juridisch kader geboden voor de landzijdige invulling van de luchthaven voor de komende tien jaar. Het bestemmingsplan regelt de ruimtelijke invulling van de luchthaven op de grond en nadrukkelijk niet de luchtzijdige invulling van de luchthaven (aantal vluchtbewegingen). Een deel van de luchthaven krijgt met de vaststelling van het bestemmingsplan de status van industrieterrein met bijbehorende geluidszone. Dit is het gevolg van het testen van motoren van vliegtuigen na reparatie of onderhoud op Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Dit zogenaamde proefdraaien van vliegtuigmotoren met een stuwkracht van 9 kN moet volgens geluidswetgeving plaatsvinden op een gezoneerd industrieterrein.

De geluidzone van het gezoneerde industrieterrein ligt grotendeels over het plangebied en voor een deel buiten het plangebied. Voor zover de geluidzone buiten het plangebied van RTHA is gelegen, wordt deze vastgelegd in de hieronder omschreven “Parapluherziening geluidzone RTHA”. Binnen de geluidzone zijn geen geluidgevoelige objecten aanwezig of geprojecteerd.

Het plangebied van het bestemmingsplan “Parapluherziening geluidzone RTHA” betreft de partiële herziening van een tweetal bestemmingsplannen (“Polder Zestienhoven” en “Doenkade-N209II”) en is gelegen ten noorden, zuiden en oosten van het plangebied van bestemmingsplan “Rotterdam The Hague Airport”. Deze parapluherziening regelt de geluidzone van het gezoneerde industrieterrein op Rotterdam The Hague Airport, voorzover gelegen buiten het plangebied van het bestemmingsplan “Rotterdam The Hague Airport”.

Het raadsbesluit en de vastgestelde bestemmingsplannen met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 17 maart 2017 tot en met vrijdag 28 april 2017 ter inzage bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. De bestemmingsplannen kunt u na het maken van een afspraak(010-2672514) inzien.

De stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het vaststellingsbesluit kan van zaterdag 18 maart 2017 tot en met vrijdag 28 april 2017 beroep worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • -

    belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. De bestemmingsplannen treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Rotterdam, 15 maart 2017

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

dhr. C.H.Jaeger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven